Main menu

header

Caisele diminuează riscul de instalare a crampelor

685 6 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Fructe înmiresmate și delicioase, caisele sunt mult mai mult decât vedete ale unui mare număr de rețete culinare - sunt comori de nutrienți și izvoare de sănătate pentru întregul organism, grație conținutului foarte bogat de nutrienți.

Read more: Caisele diminuează riscul de instalare a crampelor

Asafoetida, sedativ de renume

685 7 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Pierdută în negura timpului, istoria condimentului numit asafoetidă vine din Imperiul Roman. Încă de pe atunci această substanță era utilizată pe scară largă pentru tratarea unei palete largi de afecțiuni, de la probleme respiratorii curente la isterie. Povestea acestei pulberi minunate continuă...

Read more: Asafoetida, sedativ de renume

Anghinarea, leac binevenit în ciroză

685 8 3de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Anghinarea este una dintre cele mai populare culturi comestibile din regiunea mediteraneană, cunoscută încă din timpuri străvechi pentru beneficiile sale pentru sănătate şi, totodată, pentru proprietăţile medicinale importante.

Read more: Anghinarea, leac binevenit în ciroză

Soia creşte în mod natural nivelul de estrogen din corp

685 8 2de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Ca singură sursă naturală de aminoacizi esențiali, soia nu trebuie să lipsească din alimentația omului modern, asaltat de junk-food și de produse procesate.

Read more: Soia creşte în mod natural nivelul de estrogen din corp

Căldăruşa, adjuvant în boala Hodgkin

685 8 1de Roxana Istudor şi Eduard Popa

Plantă rară, ocrotită prin lege, căldărușa este nu doar spectaculoasă prin florile deosebit de frumoase, ci și extrem de utilă prin semințele întrebuințate la obținerea unor extracte cu certe calități terapeutice.

Read more: Căldăruşa, adjuvant în boala Hodgkin

Roiniţa previne apariţia spasmelor tubului digestiv

685 9 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Cunoscută și sub denumirea de melisă sau iarbă de alamai, roinița a reușit să uimească cercetătorii lumii prin incredibilele sale virtuți. Supranumită și planta care aduce liniștea, roinița este considerată, totodată, cea mai bună plantă pentru bolile de inimă, reglează activitatea sistemului nervos și, nu în ultimul rând, este adjuvant în pareza facială, Parkinson și Alzheimer.

Read more: Roiniţa previne apariţia spasmelor tubului digestiv

Lămâia spune stop oboselii

685 10 1de Carmen Ciripoiu şi Raluca Ogaru

Egiptenii din Antichitate mâncau lămâi și consumau sucul acestora, în credința că vor fi ținuți departe de orice formă de otrăvire, iar studii recente au confirmat convingerea lor. Dar lămâile sunt și antivirale și antibacteriene, conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, având rolul de a vă întări imunitatea și a vă ajuta să luptați cu infecțiile.

Read more: Lămâia spune stop oboselii

Dudele combat stomatita

684 6 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Campioane ale antioxidanților, dudele sunt redescoperite cu entuziasm și în România, după ce sute de studii au atestat faptul că aceste fructe pe care de multe ori le calcă în picioare trecătorii sunt adevărate comori pentru sănătate.

Read more: Dudele combat stomatita

Băile cu frunze de coarne revigorează corpul

684 7 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Prețuite pe vremuri la mesele de Sărbători sau în post, coarnele au acțiuni terapeutice deosebite, mai ales în ceea ce privește afecțiunile digestive și hepatice.

Read more: Băile cu frunze de coarne revigorează corpul

Salvia cicatrizează erupţiile provocate de zona zoster

684 8 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Cauzată de recidiva virusului varicelo-zosterian, zona zoster se manifestă prin forma unor bule apoase, care se dezvoltă pe o piele inflamată și, de cele mai multe ori, cuprind jumătate din corp. Problemele grave create de această boală pot fi oprite cu ajutorul remediilor naturale.

Read more: Salvia cicatrizează erupţiile provocate de zona zoster

Gulia ţine departe chinul osteoporoza

684 9 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Rudă apropiată a verzei, cu aceleași calități, gulia este foarte apreciată în Occident și în țările nordice. Grație proprietăților sale, poate intra ușor în categoria superalimentelor cu beneficii uriașe pentru sănătate.

Read more: Gulia ţine departe chinul osteoporoza