Main menu

header

Praful de ulm, leacul imbatabil împotriva furunculelor

731 6 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

La prima vedere, furunculul nu este altceva decât un coș mai mare, o infecţie a pielii, provocată de un stafilococ. Dar acest „coş” faimos, înconjurat în general de o inflamaţie roşiatică, poate fi extrem de dureros. Cum îl tratați cu metode naturale, aflați în rândurile de mai jos.

Read more: Praful de ulm, leacul imbatabil împotriva furunculelor

Fibrele alimentare fac minuni contra diabetului şi atacului vascular cerebral

731 7 3de Călin Popa şi Adrian Barna

Doar un bol cu alimente bogate în fibre înseamnă mult mai mult decât o bună sănătate intestinală. Potrivit unei cercetări de ultimă oră, fibrele alimentare consumate zilnic fac minuni împotriva afecțiunilor cardiovasculare, a diabetului, a accidentului vascular cerebral și a unor tipuri de cancer.

Read more: Fibrele alimentare fac minuni contra diabetului şi atacului vascular cerebral

Infuzia de cârcel vindecă enurezisul

731 7 2de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Enurezisul sau incontinenţa urinară reprezintă incapacitatea de a controla emisiunea de urină şi pierderea inconştientă a urinei, atât la adulţi (bătrâni, bolnavi, obezi şi femei cu prolaps uterin), cât, mai frecvent, la copii, în timpul somnului. Puteți ține departe această problemă apelând la cele mai bune remedii naturale.

Read more: Infuzia de cârcel vindecă enurezisul

Calapărul elimină paraziţii intestinali

731 7 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Calapărul este o plantă medicinală ce și-a edificat un binemeritat renume pe direcția ameliorării afecțiunilor cutanate, fiind folosită în multe probleme ale pielii. De asemenea, este un vindecător eficient și pentru unele suferințe interne.

Read more: Calapărul elimină paraziţii intestinali

Scăpaţi de febră cu cele mai bune remedii naturale Folosiţi lemn-galben, în loc de aspirină!

731 8 1de Carmen Ciripoiu şi Gabriela Comşa

Potrivit oamenilor de știință, temperatura normală a corpului uman este cuprinsă între 36,5 şi 37,5 grade Celsius, în funcţie de greutate şi de vârstă. O schimbare de doar jumătate de grad vă poate face să vă simţiți foarte rău şi, de obicei, indică o infecţie în corp. Cum scăpați de febră folosind cele mai bune leacuri naturale, aflați în rândurile de mai jos.

Read more: Scăpaţi de febră cu cele mai bune remedii naturale Folosiţi lemn-galben, în loc de aspirină!

Alergiile respiratorii se pot ameliora cu ajutorul ceaiurilor

731 9 4de Sorin Dumitrescu şi Adrian Barna

Simptomele alergiilor respiratorii, printre care se numără secreţiile nazale apoase, mâncărimea nasului, înroşirea ochilor, furnicături, strănuturi, eczeme, sunt neplăcute şi reprezintă un pericol pentru viaţa persoanei în cauză. Din fericire, există mai multe ceaiuri pe bază de plante care pot preveni alergiile şi simptomele alergice, având proprietăţi vindecătoare. Anumite plante necesită doar apă fiartă şi câteva ore de somn pentru a acţiona eficient împotriva alergiilor.

Read more: Alergiile respiratorii se pot ameliora cu ajutorul ceaiurilor

Fiertura de pelin cu bere înlătură durerea cauzată de crampele musculare

731 9 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Se spune că nu există persoană care să nu se fi confruntat măcar o dată în viață cu crampele musculare, acele contracții bruște, involuntare și extrem de dureroase ale unui mușchi sau grup de mușchi. Iată de ce trebuie să știți cum puteți scăpa de această problemă, folosind leacurile naturii.

Read more: Fiertura de pelin cu bere înlătură durerea cauzată de crampele musculare

Uleiuri esenţiale ideale pentru întărirea sistemului imunitar

730 6 1de Adina Mandiuc şi Carmen Bădulescu

Vremea schimbătoare este cel mai mare dușman al unui sistem imunitar oricum slăbit după o iarnă lungă și o primăvară capricioasă. Acum e momentul să-i dați o mână de ajutor, iar aromoterapia reprezintă o metodă la îndemâna oricui. Uleiurile esențiale au efect antibacterian, antiviral, antiinfecțios și stimulant, deci sunt alegerea perfectă pentru a proteja organismul împotriva afecțiunilor de sezon.

Read more: Uleiuri esenţiale ideale pentru întărirea sistemului imunitar

Untul-pământului îmbunătăţeşte mobilitatea articulară

730 7 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Folosit de mii de ani, untul-pământului este un remediu naturist cu utilizare externă care se adresează unora dintre cele mai răspândite afecțiuni de care suferă omul contemporan.

Read more: Untul-pământului îmbunătăţeşte mobilitatea articulară

Tinctura de ţelină luptă cu oboseala

730 8 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Recunoscută prin apariția unor semne precum slăbiciune, mici tremurături ale membrelor, moleșeală, slăbirea atenției și a prezenței de spirit, scăderea randamentului prin pierderea vitezei mișcărilor, a preciziei și a coordonării gestu- rilor, oboseala este o afecțiune care trebuie luată în seamă. Rețineţi faptul că oboseala netratată se poate croniciza, cunoscută în acest caz drept sindrom de oboseală cronică și, din păcate, prezintă potențial fatal. Iată care sunt cele mai bune remedii naturale care vă sunt de ajutor în rezolvarea acestei probleme.

Read more: Tinctura de ţelină luptă cu oboseala

Limba mielului curăţă plămânii de mucus

730 9 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Ori de câte ori vă îmbolnăviți și nu tratați problema în mod corespunzător, în plămâni se acumulează o cantitate mare de mucus care provoacă de la o simplă tuse la probleme respiratorii și chiar congestie. Iată cum puteți elimina mucusul din plămâni folosind remedii naturale.

Read more: Limba mielului curăţă plămânii de mucus