Main menu

header

Planta medicinală cu proprietăţi diuretice:Lipicioasa

530 6 1de Raluca Grințescu

Lipicioasa (Gallium aparine) este o plantă erbacee anuală care creşte la marginea drumurilor, pe pajişti şi în locuri necultivate, predominant umede, la altitudini de până la 2.500 de metri. Se găseşte în peisajul Europei, Asiei şi Americii de Nord şi este cunoscută şi sub numele de turiţă. Face parte din familia Rubiaceae sau Rubiacee.

Uleiul de magnolie elimină „nodurile în gât“

530 8 2de Carmen Ciripoiu

Asociată cu frumusețea și perseverența, dar și cu demnitatea și cu spiritul nobil, magnolia, simbolul suavității, reușește să uimească zi de zi cercetătorii cu numeroasele sale calități curative.

Iedera, armă imbatabilă împotriva celulitei!

530 8 1de Carmen Ciripoiu

Din timpul vechilor celți, care credeau că iedera vindecă iradierile negative și întărește sistemul imunitar, și până în zilele noastre, iedera nu și-a pierdut virtuțile. Din contră. Planta reușește să ne uimească zi de zi cu calitățile sale vindecătoare, fiind considerată acum unul dintre cele mai bune stimulente ale funcțiilor glandei tiroide, dar și un excelent remediu împotriva celulitei.

Cei mai buni agenţi de prevenire a reumatismului: Capșunile

530 9 1de Carmen Ciripoiu

Simbol al frumuseții verii, căpșunile nu ne cuceresc doar cu gustul și cu aroma lor inconfundabilă, ci ne demonstrează mereu puterea lor ca medicament. Dar pentru a obține efectele terapeutice trebuie să alegeți doar fructele proaspete, pline de savoare.

Elixir pentru pietrele la fiere: Troscotul

530 10 2de Carmen Ciripoiu

Cunoscut și sub denumirea de iarbă-roșie, laba-găinii sau brebenel, troscotul și-a arătat eficiența încă de pe vremea romanilor, când i-a fost cunoscută capacitatea hemostatică. În zilele noastre, planta, având un efect antiinflamator, cicatrizant, calmant, hemostatic și remineralizant, este utilizată mai ales în tratarea afecțiunilor rinichilor.

Bobornicul are rezultat uimitor împotriva durerilor de spate

530 10 1de Raluca Grințescu

Bobornicul este o plantă medicinală apreciată în medicina populară. La ţară, frunzele verzi se puneau pe răni, iar planta întreagă, pe arsuri. Cu decoct se făceau legături şi se puneau pe locurile dureroase. Pisat şi amestecat cu oţet sau cu apă, decoctul îndepărtează migrenele.

Ceaiul de Sânziene normalizează activitatea glandei tiroide

530 11 1de Carmen Ciripoiu

Adunate în „Noaptea de Sânziene” și împletite în cunună, au darul de a feri casa de rău. Dar și de boală. Pentru că micuțele flori de sânziene, cu parfum dulce, dar cu gust amar, sunt adevărate bombe de sănătate, fiind recomandate în vindecarea a nu mai puțin de 50 de maladii.

Cireşele au câştigat lupta cu litiaza renală

529 6 1de Carmen Ciripoiu

Tarabele piețelor sunt pline cu cireșe care vă îmbie să vă înfruptați din ele. Și e necesar să o faceți, pentru că ele vă ajută să vă redobândiți sănătatea.

Ganglionii limfatici inflamaţi se tratează cu frunze de vâsc şi de nuc

529 8 1de Raluca Grințescu

Ganglionii limfatici crescuţi sunt un fenomen destul de comun. Ei apar ca urmare a cariilor sau a infecțiilor netratate, însă există şanse ca aceştia să fie, de fapt, un simptom al apariţiei unei tumori canceroase în viitor. Foarte multe persoane se trezesc deodată cu ganglioni limfatici crescuţi în jurul gâtului sau la subsuoară. În cele mai multe cazuri, teama care are loc în această situaţie, după vizita la medic, este înlăturată. Din păcate, există uneori cazuri care prevestesc apariţia unor probleme mult mai grave. Prin urmare, atunci când observaţi o anomalie a glandelor limfatice asiguraţi-vă că acestea nu sunt de altă natură, printr-un control mai amănunţit.

Tinctura de smirnă stimulează circulaţia cerebrală

529 9 1de Carmen Ciripoiu

Dacă în trecut smirna era folosită în special la îmbălsămarea morţilor, datorită capacităţii sale de a întârzia degradarea corpului, dar și pentru curăţarea rănilor sau pentru tratarea răcelilor, a halitozei şi a infecţiilor fungice, în prezent, această răşină este considerată un agent antimicrobian foarte puternic, care stimulează producerea de globule albe.

Fitoterapeut Marius Tirban: „Sucul de păpădie este foarte bun pentru ficat, dar şi pentru pistrui“

529 10 1de Cătălina Tăgârță

Iubitorii de remedii naturiste au așteptat cu nerăbdare acest sezon pentru a da startul unor noi expediții pe dealuri și pe câmpii, de unde culeg plante de leac pentru bolile de care suferă ei și cei dragi. Dacă nu sunteți prea siguri de modul în care folosiți plantele culese, fitoterapeutul Marius Tirban (foto) vă poate veni în ajutor. De această dată ne-a vorbit despre păpădie, un ingredient des utilizat în preparatele cu care bihoreanul din Poienarii de Jos a vindecat mulți români.