Main menu

header

524 10 1de Carmen Ciripoiu

În ciuda noilor medicamente şi a opţiunilor moderne de tratament, numărul bolilor ginecologice nu numai că nu a scăzut, dar este în creştere rapidă în întreaga lume. Ce facem în această situație? Optăm pentru o medicamentație de ultimă generație, care poate dăuna organismului nostru, sau alegem cele mai bune remedii pe care ni le-a lăsat natura? Răspunsul l-am primit de la prof. dr. Adriana Vlad (foto), specialist în remedii naturiste.

„În afecțiuni severe se recomandă dimineața irigații cu infuzie de gălbenele”

524 10 2- Candidoza, trichomoniaza, tulburările menstruale sunt doar câteva dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă o femeie de-a lungul vieții. Cât de mult se pot agrava acestea netratate la timp?

- Din păcate pentru omenire, din cauza consumului abuziv de medicamente (în special de antibiotice), tot mai multe femei semnalează prezenţa micozelor vaginale, printre care infecții cu trichomonas şi candida, acestea fiind tot mai prezente şi la fetiţe de doar 6 ani, după administrarea de antibiotice „tari” de ultimă generaţie. De asemenea, consumul de alimente nesănătoase contribuie tot mai mult la apariţia afecţiunilor ginecologice, care se manifestă prin dereglări hormonale, prin tulburări menstruale şi în timp pot declanșa ovare polichistice, chisturi ovariene, fibroame uterine și chiar sterilitate.

- Există remedii naturiste care ne pot salva din această situație neplăcută?

- Din fericire pentru noi, natura ne-a lăsat pentru a ne putea trata, fără contraindicații și efecte secundare, de diverse afecțiuni, precum micozele vaginale. Dar tratamentele naturiste sunt eficiente dacă sunt bine dozate, combinate corespunzător și administrate pe o perioadă adecvată. Pentru afecțiunile de care am vorbit, eu recomand ca tratament local ovule naturiste, sub formă de cremă solidă pentru îngrijirea zonei intime, precum Superforte Ovulin (o combinație complexă de produse apicole, extracte uleioase din morcov, urzică, cimbru, gălbenele, cătină, tătăneasă, sunătoare, o rășină specială mumio, argilă, unt de cacao, administrate seara, timp de 20 de zile) și E-lite Apicoplant (o combinație pentru combaterea micozelor, cicatrizarea și regenerarea mucoasei vaginale, administrată seara, 20 de zile). În afecțiuni severe se recomandă dimineața și irigații cu infuzie de găbenele. În micoze care recidivează recomand extract de grepfrut, câte zece picături de trei ori pe zi, și infuzie din plante: gălbenele - două lingurițe, mur - două lingurițe la o cană cu apă fiartă, tinctură din echinacea - 20 de picături și tinctură din salvie - 20 de picături la 50 ml apă.

„În cancerul uterin, binefăcătoare sunt extractele de cimișir şi de frasin”

524 10 3- Tot mai multe persoane se trezesc că suferă de fibrom uterin. Sunt rețetele naturiste un leac imbatabil în vindecarea acestuia?

- Dacă sunt depistate din timp și nu ajung la dimensiuni foarte mari (peste 7 cm) și nu sunt vascularizate, acestea se pot trata naturist şi homeopatic prin scheme de tratament personalizate și complexe. Utile sunt năpraznicul (sub formă de comprimat, câte o pastilă de trei ori pe zi), infuzia din combinațiile de plante: coada-șoricelului, crețișoară, traista-ciobanului, câte două lingurițe din fiecare la o cană cu apă fiartă, extractele din arin negru și buxus (20 de picături în 50 ml apă). În cazuri severe se recomandă și spălături cu infuzie de mărul-lupului și comprese abdominale cu tinctură din mărul-lupului sau cu bitter suedez.

- Suntem cap de listă în clasamentele europene în ceea ce privește cancerul uterin. Cum trebuie să prevenim această groaznică maladie? Ne ajută natura și aici?

- În ultimii ani, cancerul uterin reprezintă un flagel în societatea noastră. Sigur că sunt multe cauze care pot declanșa afecțiunea: contactul sexual neprotejat, afecțiunile ginecologice cronicizate și netratate la timp, chiuretajele frecvente. Persoanelor care suferă de această maladie le recomand, în primul rând, o dietă echilibrată, bazată pe crudități din alimente naturale, nepreparate termic: sucuri naturale, salate, germeni, semințe, cereale integrale. De mare ajutor sunt extractul de cimișir, de frasin (câte 20 de picături la 50 ml apă), combinațiile din plante sub formă de infuzie: urzică vie, trifoi roșu, tătăneasă și spânz (câte două lingurițe din fiecare, mai puțin spânzul, care trebuie dozat începând cu 1 g și se crește doza în timp la 3 g la o cană cu apă). Utile sunt și cataplasmele cu argilă pe abdomen.

„Uretritele sau prostatitele netratate la timp duc la adenomul de prostată”

- Este endometrioza o enigmă a bolilor ginecologice? Cum o tratăm în mod naturist?

- Endometrioza poate fi considerată „Cenușăreasa” bolilor ginecologice. Deși cauzele acesteia sunt multiple, niciodată nu putem ști cu certitudine ce anume o poate declanșa, iar după ultimele cercetări s-a dovedit că și virusul HPV ne poate îmbolnăvi atât de neoplasm de col uterin, cât și de endometrioză. Cele mai eficiente produse naturiste pentru combaterea acesteia au rol hormonal de diminuare a durerilor și este vorba despre infuzia din combinații de plante: mesteacăn, gheara-mâţei, zmeur - câte două lingurițe la o cană cu apă.

- Adenomul de prostată afectează jumătate dintre bărbații trecuți de 50 de ani. Este întotdeauna necesară operația sau, luată din pripă, boala cedează și sub tratamentele naturiste?

- Infecțiile urinare ca uretritele sau prostatitele netratate corespunzător duc la adenomul de prostată. Cel mai indicat remediu este infuzia din combinaţiile de merișor, gheara-diavolului, tătăneasă, afin și rozmarin, câte două lingurițe din fiecare la o cană cu apă.

„Merișorul, prielnic în cistită”

- Cât de periculoase sunt anexita şi cistita? Cum se tratează naturist?

- În mod normal nu sunt periculoase, dar, tratate necorespunzător, acestea duc la complicații și chiar la sterilitate. În primă fază, anexita și cistita se tratează eficient cu merișor (câte o pastilă de trei ori pe zi), cu tinctură de echinacea (20 de picături în 50 ml apă), cu tinctură de brânca-ursului (20 de picături la 50 ml apă) și cu tinctură de lemn-dulce (20 de picături la 50 ml apă).

- Unde vă pot găsi pacienții care au nevoie de dumneavoastră?

- Persoanele interesate mă pot găsi la Cabinetul de nutriție și Fitoterapie E-lite Nutriţia din Deva sau la numerele de telefon 025.423.10.61 şi 0726.76.15.57, la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. şi pe site-ul www.elitenutritia.ro.

Consumul de alimente nesănătoase contribuie la apariţia afecţiunilor ginecologice

Cele mai bune produse de igienă intimă sunt cele fără parabeni

- Greșelile de igienă intimă pot duce la boli ginecologice grave atât la femei, cât și la bărbați?

- Contează foarte mult ce produse folosiți pentru igiena intimă. Ideal ar fi să utilizați produse naturale fără parabeni. Cele mai sănătoase sunt cele care alcalinizează pH-ul vaginal, precum argila, untul de cacao, propolisul și gălbenelele. O mare greșeală fac persoanele care se spală în zona intimă cu bicarbonat de sodiu sau cu hipermanganat. Într-adevăr, acestea au efect dezinfectant, dar pot provoca arsuri, disconfort și iritație în zona respectivă.