Main menu

header

524 8 1de Gabriela Niculescu

Lăptuca sau salata verde este una dintre minunăţiile primăverii, care apare printre primele verdeţuri din grădină. Originară din Egipt, ea a făcut înconjurul lumii graţie proprietăţilor sale de detoxifiere a organismului. Poate fi consumată simplă sau în combinaţie cu alte mâncăruri, dar pentru cura de primăvară este indicat consumul în diverse combinaţii.

Alungă momentele de depresie și de stres

În această perioadă, organismul încă îşi revine după mâncărurile grele consumate peste iarnă. Cea mai indicată pentru detoxifiere este salata verde, datorită faptului că este plină de minerale şi de vitamine şi ne revigorează (conţine zaharuri, calciu, fosfor, iod, fier, magneziu, cupru şi vitamina A, gama de B-uri, precum şi vitaminele C, D şi E). De asemenea, lăptuca elimină stările de depresie, de stres, ajută în buna funcţionare a ficatului, înlătură stările de anemie, luptă cu succes cu astenia şi favorizează închiderea plăgilor şi a operaţiilor.

Adio menopauză!

Salata verde mai conţine hormoni naturali ce sunt de mare ajutor femeilor care suferă de dereglări hormonale sau care se apropie de menopauză. În plus, reglează digestia şi tranzitul intestinal, având efect laxativ, benefic pentru cei care suferă de constipaţie.

De mare ajutor în lupta cu psoriazisul

Pentru a scăpa de petele maronii de pe faţă folosiţi măşti din salată verde. Pentru aceasta fierbeţi două sau trei frunze în 300 ml apă, timp de 15 minute, şi adăugaţi două linguri cu zeamă de lămâie şi o lingură cu ulei de măsline. Ungeţi-vă locul afectat şi lăsaţi să acţioneze timp de o jumătate de oră. Repetaţi procedura de cel puţin două ori pe săptămână. Soluţia obţinută este benefică şi pentru acnee, puncte negre şi psoriazis, având efect de curăţare a pielii.

PONT.În cosmetică, lăptuca redă prospeţimea tenului, prevenind ridurile şi îmbătrânirea.