Main menu

header

524 10 2de Carmen Ciripoiu

Proprietățile sale curative au fost descoperite în urmă cu 2.500 de ani, în timpul lui Hipocrate, iar de atunci binefacerile sale au continuat. Astăzi, mielăreaua i-a uimit pe specialiști prin efectele sale incredibile asupra tractului genital feminin.

Combate tulburările de menopauză

Tot mai multe femei se confruntă cu neplăcutele tulburări de menopauză, printre care la loc de cinste se află bufeurile. Probabil că nu au descoperit încă ajutorul pe care mielăreaua îl oferă. Este de ajuns să opăriți o linguriță cu plantă mărunțită în 250 ml apă clocotită, să lăsați 15 minute preparatul să se odihnească, apoi să-l strecurați și să consumați trei căni pe zi. Efectul este garantat. Planta acționează totodată ca un hormon regulator și ajută doamnele care au menstre neregulate sau dezechilibre hormonale, fiind un leac de excepție și pentru cele care sunt predispuse la pierderea de sarcină. Se recomandă, de obicei, un sfert de lingură cu fructe uscate și mărunțite presărate pe mâncare, cel mai bine la prima oră a dimineții.

Reduce amenoreea

Specialiștii afirmă că mielăreaua ajută și în cazul sângerărilor excesive, dar și în ceea ce privește menstruațiile prea dese. De asemenea, planta vindecă amenoreea și sângerările între menstruații. Nu în ultimul rând, planta este folosită cu succes și în problemele asociate cu menstruația: tensiune și acnee premenstruală, constipație, retenție de lichide, insomnie și migrene și dă o mână de ajutor și în caz de anxietate sau depresie. Se recomandă consumul a trei căni cu ceai pe zi, timp de șase luni, sau o pipetă cu tinctură diluată în 100 ml apă fierbinte. Tratamentele se folosesc doar sub supravegherea specialistului!

Uleiul, eficace în dureri articulare

Mai poate fi folosită şi pentru tratamentul hiperplaziei benigne a prostatei, pentru a creşte cantitatea de urină, precum şi pentru a reduce dorinţa sexuală. Istoricii relatează că această plantă era frecvent folosită de călugări pentru a rezista tentaţiilor trupeşti, de unde şi denumirea de „fructul castităţii”. În uz extern, sub formă de ulei sau de extract, mielăreaua are efecte benefice în tratamentul durerilor articulare, al oboselii oculare (sub formă de spălături locale) şi pentru a trata sau preveni muşcăturile de insecte.

Deoarece mielăreaua poate afecta producţia de dopamină din creier, este recomandat ca persoanele care iau medicamente precum antipsihotice sau cele destinate bolii Parkinson să evite folosirea acestei plante