Main menu

header

525 7 1de Dana Purgaru

Statisticile spun că acest flagel care a lovit omenirea, cancerul, figurează printre principalele cauze de mortalitate din lume, iar previziunile nu sunt deloc îmbucurătoare. Conform studiilor, se pare că numărul de cazuri noi va crește cu circa 70% în următoarele două decenii. Odată cu această expansiune sumbră vin însă și multe descoperiri în ceea ce privește vindecarea tumorilor, iar printre acestea se numără și leacurile tradiționale, redescoperite la nevoie, cu efecte miraculoase. Fitoterapeutul Liliana Simidon (foto) ne-a spus mai multe despre o ciupercă ce s-a dovedit a avea o influență binefăcătoare în cazul celor diagnosticați cu cancer.

„Întărește sistemul imunitar”

- De ceva vreme se vorbește despre efectul pozitiv pe care îl are un leac tradițional, natural, asupra cancerului. Este vorba despre o ciupercă, Agaricus Blazei Murill. De unde provine aceasta și cum acționează ea pozitiv asupra organismului?

- Agaricus Blazei Murill, supranumită Ciuperca lui Dumnezeu, se spune că a revoluţionat lumea medicală. Este originară din Brazilia și crește în zonele de peste 1.000 de metri altitudine, unde este o temperatură de cel puţin 25 de grade Celsius și plouă foarte des. După ce este culeasă, ciuperca se usucă numai la soare, apoi este procesată sub formă de pulbere. Ea conține 120 de elemente esenţiale - minerale, vitamine, aminoacizi şi cel mai mare nivel de proteine (46,2%). Ciuperca lui Dumnezeu are acţiune carcinostatică, adică oprește dezvoltarea tumorilor maligne, reglează glicemia, scade tensiunea arterială, colesterolul, vindecă ateroscleroza şi osteoporoza şi reglează secreţia tiroidiană. De asemenea, are efect antiinflamator, protejează împotriva virusului hepatic, stimulează producţia de globule roşii, detoxifică, stimulează transmisia nervoasă și stimuleză regenerarea capilară. Foarte important este faptul că Ciuperca lui Dumnezeu întărește sistemul imunitar, astfel încât organismul poate lupta cu virusurile și cu agenții bacterieni. În cadrul studiilor s-au obţinut rezultate miraculoase în urma tratamentului antitumoral. Practic, s-a observat cum formele de cancer, aflate în stadii incipiente, dar şi cele puţin mai avansate au dat înapoi datorită unor compuşi conţinuţi de această ciupercă.

- Din ce ați spus, rezultă că această ciupercă nu este numai un reputat leac antitumoral, ci este indicată și în tratarea mai multor afecțiuni.

- Da, este indicată pentru foarte multe afecţiuni, deoarece ajută la menţinerea echilibrului din corp, prevenind astfel îmbolnăvirea.

„Primele rezultate apar în 10-12 zile”

- În cât timp se observă primele semne de îmbunătăţire a stării de sănătate?

- În general, primele semne de îmbunătăţire a stării de sănătate apar în 10-12 zile.

- Puteţi să oferiţi câteva exemple de astfel de vindecări care v-au impresionat şi în care ciuperca Agaricus Blazei Murill a jucat un rol esenţial?

- Vă pot oferi cazul recent al unui domn din Braşov. În vârstă de 74 de ani, acesta a fost diagnosticat cu cancer la plămân, având deja metastaze şi în zona ficatului. Întrucât tratamentul recomandat - chimioterapia - are, de obicei, efecte secundare destul de greu de suportat, mai ales pentru o persoană mai în vârstă, el a consumat această ciupercă pe perioada tratamentului ca adjuvant, s-a simţit bine, şi imunitatea a fost la cote optime. Apoi a decis să continue şi după chimioterapie şi a remarcat, după trei luni, că starea de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil. La ultima investigaţie s-a constatat o remisie a cancerului.

„Se poate administra și copiilor, în cantități mai mici”

525 7 2- S-au observat efecte adverse ale administrării pulberii obținute din această ciupercă?

- Singurele persoane care nu pot lua acest produs sunt cele alergice la ciuperci. Pentru toate celelalte nu există efecte adverse sau contraindicaţii, deoarece este un produs 100% natural. Chiar și copiilor li se poate administra, dar cantitatea recomandată este mai mică decât la adulţi.

- Cum se administrează?

- Cantitatea recomandată variază în funcţie de boală, de vârstă, de greutate şi de înălţime. Pentru prevenţie se ia un pliculeţ cu pulbere pe zi sau chiar unul la două zile, iar în cazurile grave se pot consuma chiar şi şase pliculețe cu pulbere pe zi.

- Această ciupercă poate fi găsită și la noi în țară?

- De câțiva ani ciuperca este prezentă şi pe piaţa din România. De altfel, România a fost prima ţară din Europa unde s-a comercializat, în 2008. Se găsește în magazinele cu produse naturiste din țară, sub forma unui supliment alimentar 100% natural, adus din Japonia, iar ambalajul conţine indicaţii de administrare personalizate.

Ciuperca lui Dumnezeu stimulează transmisia nervoasă şi regenerarea capilară

Descrisă pentru prima oară în 1945

În anul 1945, micologul american William Alphonso Murrill a descris pentru prima oară ciuperca Agaricus Blazei ca o nouă specie, necunoscută până atunci. Aceasta are tulpina albă şi pălăria maronie, iar la început oamenii au fost atrași de gustul său aparte. Apoi, studiile efectuate în timp au dovedit capacitatea deosebită a ciupercii de a contribui la întărirea sistemului imunitar și mai ales la vindecarea cancerului. În ziua de azi, numeroși oameni de știință lucrează la îmbunătățirea tehnologiei de cultivare, deoarece popularitatea și implicit cererea cresc de la an la an, în special în rândul cultivatorilor japonezi, brazilieni și chinezi.