Main menu

header

549 9 1de Carmen Ciripoiu

Declanşate de factori interni, infecţii bacteriene ale tractului gastrointestinal (enterite bacteriene, virale sau toxice), sau de greşeli în alimentaţie ,cum sunt mesele neregulate sau excesul de alcool, tutun, cafea şi lipsa fibrelor alimentare, spasmele intestinale cedează foarte repede când sunt tratate naturist.

Trifoiul roșu curăță ficatul

Unul dintre cele mai bune leacuri pentru calmarea spasmelor, pentru reducerea balonării și pentru reglarea tranzitului intestinal este infuzia de rozmarin. Se administrează trei căni pe zi, după mesele principale. Un rol foarte important în curățarea ficatului și a sângelui o are infuzia din flori de trifoi roşu şi muşeţel. De asemenea, crampele intestinale sunt reduse cu infuzia din fructe de chimen (două-trei căni pe zi) sau cu introducerea acestora în mâncare. Utile sunt și infuzia din mentă, muşeţel, turiţă-mare sau nalbă, din care se consumă 100 ml ceai, de trei-patru ori pe zi, şi decoctul din rădăcini de cicoare, două căni pe zi. De folos este și tinctura din rădăcini de genţiană. În acest caz se recomandă 30 de picături dizolvate într-un pahar cu apă şi consumate înainte de mesele principale.

De mare ajutor este pulberea din scorțișoară și ghimbir

Tinctura combinată de valeriană şi belladonna, în părţi egale (20 de picături în puţină apă îndulcită, de două-trei ori pe zi), are un rol foarte important în reglarea activităţii muşchilor intestinali. Excepțional este și uleiul de cătină albă, din care se consumă câte o lingură, dimineaţa şi seara, înainte de mese. Tratamentul durează 30 de zile, cu o pauză de o lună, apoi se poate relua. Nu în ultimul rând, tot pentru calmarea durerilor abdominale este indicată și pulberea din scorţişoară şi ghimbir, un vârf de cuţit, de trei ori pe zi, înainte de mese. Ca adjuvant în spasmele digestive este bună și tinctura de mărar, o linguriță de trei-patru ori pe zi, care se diluează în 100 ml apă. Preparatul de consumă pe stomacul gol. Busuiocul este o altă plantă care calmează spasmele abdominale și favorizează eliminarea gazelor de digestie, stimulând totodată și secreția gastrică. Se recomandă o capsulă cu pulbere, de trei ori pe zi, după mesele principale.

SFAT. În cazul simptomelor ușoare, odihna şi unele schimbări în stilul de viaţă pot înlătura spasmele intestinale.