Main menu

header

  Folosite de mii de ani, cel puţin pe teritoriul României, produsele apicole şi-au dovedit în timp eficienţa. Deşi cea mai mare parte a populaţiei foloseşte miere, şi tinctura de propolis este foarte bună. Pentru a vă convinge de acest lucru vă prezentăm mai jos câteva boli care se pot trata cu tinctura-minune.

Combate tulburările de menopauză

  Bolile interne infecţioase se vindecă dacă se beau 30 de picături/zi într-un pahar cu apă călduţă. Tulburările de menopauză se combat cu zece picături pe zi timp de un an. Tot tinctura de propolis ajută la vindecarea inflamărilor prostatei (30 picături/zi), rinichilor şi ficatului (de două ori pe zi câte 40 de picături; se repetă până la vindecare), în tratarea TBC-ului pulmonar (de trei ori/zi câte 30 de picături, completate cu inhalaţii - la 250 ml apă fierbinte se adaugă 100 picături de tinctură - de două ori pe săptămână), combaterea enteritelor, parazitozelor intestinale, durerilor de stomac şi tratarea ulcerului gastro-duodenal (40 de picături puse în 100 ml de lapte cald, zilnic, pe stomacul gol).

Vă scapă de micoze

  Tinctura de propolis se poate utiliza şi în uz extern. Astfel, orice afecţiune a pielii (bătături şi cheratite, răni vechi, arsuri şi micoze) se poate vindeca de cele mai multe ori în totalitate dacă se tamponează locul bolnav cu tinctură de propolis.
Dacă veţi pune 20 g de propolis ras într-un litru de ţuică tare obţineţi o băutură excelentă pentru a vă proteja organismul de gerurile din sezonul rece.
Soluţia se agită zilnic, iar după câteva săptămâni obţineţi o băutură amăruie. Înainte de culcare beţi un păhărel.
Elena Şerban
Sfat! Dacă puneţi tinctură de propolis pe gingia dureroasă sau pe măseaua cariată veţi calma durerea şi împiedica infecţia.