Main menu

header

554 9 1de Carmen Ciripoiu

Cine s-ar fi gândit că niște fructe micuțe, ovale, asemănătoare măceșelor, de culoare roșie sau galbenă, care cresc pe la marginea pădurilor, au mai multă vitamina C decât măceșele? Că sunt pline de calciu, fier, magneziu, acizi organici, zaharuri, taninuri și uleiuri esențiale? Dar coarnele își arată eficiența și împotriva anemiei, previn formarea pietrelor la rinichi, accelerează procesele metabolice și întăresc sistemul imunitar.

Infuzia oprește diareea

Grea problemă creșterea imunității când iarna e în toi! Nu și pentru persoanele care folosesc coarnele. Peste două linguri cu fructe proaspete se toarnă o cană cu apă, se pun la fiert pentru câteva minute, apoi se lasă la infuzat opt ore. După ce fructele sunt moi, se înlătură sâmburii și se zdrobesc foarte bine, adăugând pulpa înapoi în apa în care au stat. Se administrează de două ori pe zi 50 ml, cu o linguriță cu miere. Tratamentul durează două săptămâni. În caz de diaree, o mână cu fructe se zdrobesc și se amestecă bine cu un gălbenuș crud și cu o lingură cu miere, apoi totul se mixează. Se recomandă o linguriță dimineața, pe stomacul gol, timp de trei zile.

Eficiente în hemoroizi

O lună de tratament cu coarne, și colecistita se face nevăzută. Se amestecă 50 g fructe proaspete cu 400 ml apă. Se fierb pe foc mic timp de 20 de minute, se lasă la răcit, apoi lichidul se strecoară. Se consumă 100 ml, de patru ori pe zi, înainte de mesele principale. Și dacă până acum persoanele suferinde de hemoroizi nu știau ce metode să mai folosească pentru a scăpa de neplăcutele simptome, coarnele își arată virtuțile. Se consumă fructe proaspete, fără sâmburi, dimineața, o lingură, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. La prânz se administrează două linguri, iar seara, tot o lingură, pe stomacul gol. Pe durata tratamentului sunt contraindicate fumatul și consumul de alcool, carnea, condimentele picante. Cura durează două săptămâni. Pentru durerile de cap se folosesc comprese cu pulpă de coarne, care se așază într-un tifon și se aplică pe frunte. Durerea cedează în maximum o oră.