Main menu

header

555 10 1de Dana Purgaru

Despre efectele miraculoase ale ciupercilor terapeutice s-a aflat relativ recent la noi în țară, datorită rezultatelor remarcabilă, pe care le-au avut tratamentele cu produse obținute din acestea. Florea Păun, din Voluntari, județul Ilfov, este un producător care a dat business-ul cu ciuperci de consum pe cel cu ciuperci terapeutice. A riscat mult și, după câțiva ani de eșecuri cauzate de dificultatea aclimatizării soiului, a reușit. Astăzi este producător de ciupercă terapeutică Agaricus Milena, originară din Brazilia, cunoscută și sub numele de Ciuperca lui Dumnezeu și ajută foarte multe persoane să se vindece de boli grave.

„Tratează hemiplegia şi angiostenozele”

- Care este rolul terapeutic al acestei ciuperci?

- Ciuperca are o clasă specială de polizaharide cunoscute sub numele de beta D glucan. Acesta este un stimulator puternic al sistemului imunitar prin activarea macrofagelor. Studiile făcute de Departamentul Medical al Universității din Tokyo, Laboratorul Național pentru Cercetarea Cancerului și Colegiul Farmaceutic din Tokyo au demonstrat efectul anticancer al ciupercilor terapeutice și bene- ficiile beta D glucanului nu numai prin acțiunea pozitivă asupra macrofagelor, dar și prin stimularea limfocitelor B, a celulelor ucigașe naturale și a celulelor supresoare T. În plus, beta D glucanul are proprietăți antioxidante puternice prin comba- terea radicalilor liberi. Beta D glucanul este un adjuvant foarte bun în tratamentul cancerului și pentru scăderea colesterolului. Conținutul ridicat în elemente regeneratoare pentru organismul uman, și nu numai, fac din consumul acestei ciuperci un remediu miraculos pentru tratarea unei game extinse de boli, unele dintre ele foarte grave - cancer, diabet, hepatită, boli renale, boli cardiovasculare, reumatism, hipertensiune, hipotensiune, angină, tromboze, angiostenoze, hemiplegie, leucemie, limfom și altele. Efectul antitumoral este dat de conținutul ridicat în elemente cu efect de reducere a glucozei, menținând nivelul zahărului în sânge în limitele biologice normale și ușurând activitatea celulelor macrofage - cele care distrug, întârzie sau împiedică răspândirea celulelor canceroase. Efectul preventiv al consumului de ciuperci terapeutice se datorează conținutului mare de fibre nedigerabile ce au capacitatea de a absorbi substanțele cu potențial cancerigen din organismul nostru și de a le elimina datorită conținutului ridicat în fibre și acizi grași nesaturați. Această ciupercă deține mari cantități de vitamine B1 și B2 și mari cantități de ergosterol, care, sub acțiunea căldurii (prin uscare), se transformă în vitamina D2. De aici efectul extraordinar în osteoporoză. În concluzie, beta D glucanul stimulează longevitatea, este imunostimulator și este anticancerigen.

„Reglează metabolismul şi regenerează celulele”

555 10 2- Cum se consumă Ciuperca lui Dumnezeu?

- Ciuperca Agaricus Milena este un supliment alimentar. Se poate consuma sub formă de infuzie, ceai capsule și tinctură. Societatea noastră comercializează ciuperca Agaricus Milena sub formă de ciupercă deshidratată, în pungi de 250 g, tinctură la flacon de 50 ml și capsule la flacon cu 90 de bucăți. Consumul acestei ciuperci nu presupune întreruperea unui tratament medical curent. Este un adjuvant al acestor tratamente, deoarece acționează direct asupra sistemului imunitar, fortificând organismul prin reglarea metabolismului și regenerarea celulară.

- Care sunt dozele de consum?

- Dozele de consum pentru ciuperca uscată sunt următoarele: pentru cazuri grave - 15-20 de grame pe zi, pentru situațiile mai puțin grave - 8-10 grame pe zi, iar preventiv - 4-5 grame pe zi. Dozele de consum pentru tinctură și capsule sunt următoarele: pentru cazurile grave - 20 de picături, de trei ori pe zi, sau două capsule, de trei ori pe zi; pentru situațiile mai puțin grave - 15 picături, de trei ori pe zi, sau o capsulă, de trei ori pe zi; preventiv - 15 picături, de două ori pe zi, sau o capsulă, de două ori pe zi. Modul de preparare al ceaiului de ciuperci terapeutice este următorul: se folosește numai apă fără clor, de regulă apă plată. Peste doza de ciuperci specifică fiecărei afecțiuni se pune un litru de apă fiartă și se lasă la infuzat timp de 30 de minute. Într-un alt vas se pun 1,5 litri de apă plată la fiert. Când aceasta a dat în clocot, se scot ciupercuțele care au stat la infuzat și se introduc în vasul cu apă fiartă. Se fierb apoi la foc mic timp de 45 de minute. Ceaiul se amestecă bine cu lichidul de la infuzie și se păstrează la rece. Se bea încet, la temperatura camerei, cu 30 de minute înaintea fiecărei mese - primul pahar dimineața, pe stomacul gol, ultimul pahar, seara, înainte de culcare, iar restul se consumă în timpul unei zile, fără a se bea prea mult o dată. Se păstrează numai în vase de sticlă sau de argilă, nu în recipiente din plastic. Ciupercile rămase după fierbere nu se aruncă, ci se consumă ca atare sau se pot adăuga în orice preparat alimentar. Studiile clinice au demonstrat că prin fierbere se eliberează beta D glucanul în proporție de 100%, el fiind principalul element ce acționează în blocarea dezvoltării celulei canceroase. În urma cercetărilor făcute în Tokyo de profesor dr. Hithosi Ito și dr. Keishiro Shimura, rezultatele au fost spectaculoase: vindecare completă în 90,4% dintre cazurile de cancer și stoparea evoluției bolii în proporție de 99%.

Ciuperca are în componenţă steroizi naturali (diferiți de cei chimici), recunoscuți pentru efectul antiinflamator

Vine de hac cirozei hepatice

- Obișnuiți să aveți contact cu persoane care au urmat un tratament cu această ciupercă?

- De opt ani de când producem această ciupercă terapeutică în România, am cunoscut oameni cu afecțiuni dintre cele mai diverse și foarte grave: o persoană care avea o tumoare pe creier (a scăzut un centimetru după consumarea a trei pungi cu ciuperci terapeutice); o doamnă cu cancer ovarian, cu dureri foarte mari (boala a dispărut după două săptămâni de tratament); diagnostic metastaze osoase, în remisie, metastaze hepatice, în remisie, 13 tumori pe ficat, dintre care una de şapte centimetri, metastaze pulmonare - vindecare după șase luni; tumoare în cerul gurii, resorbită; cancer de colon; cancer de prostată; probleme cu tiroida; ciroză hepatică cu varice esofagiene (persoana este complet vindecată, și astăzi face sport, la 60 de ani); fibrom și noduli la sâni (complet resorbiți); cancer pulmonar, evoluție foarte bună. Și mai sunt mulți alții. Ciupercuța a avut puterea de regenerare a organismului în totalitate.