Main menu

header

556 8 1de Carmen Ciripoiu

Fie că e facială, de trigemen, intercostală, dentară, pelviană sau sciatică, nevralgia cedează cel mai bine cu remedii ale naturii.

Ceaiurile complexe sunt eficiente

Nevralgiei de trigemen, poate cea mai păcătoasă dintre toate, îi vine de hac amestecul obţinut din 10 g busuioc, 10 g flori de levănţică, 30 g flori de tei, 10 g flori de păducel şi 40 g talpa-gâştei. Se pune o lingură cu amestec într-o cană cu apă rece, se fierbe cinci minute şi se lasă la infuzat încă zece minute. În timpul crizei se consumă două-trei căni pe zi. În paralel, se fricţionează locul dureros cu ulei volatil de ienupăr, obţinut prin amestecul a 5 ml ulei de plantă cu 95 ml alcool. Două plante care tratează nevralgiile de orice fel sunt pedicuţa şi urzica. Se recomandă aplicarea de comprese cu infuzie concentrată obţinută dintr-un amestec de urzică şi pedicuţă (o linguriţă cu fiecare plantă, la o cană cu 300 ml apă clocotită). Când durerile sunt intense, tratamentul se face de trei-patru ori pe zi.

Îndepărtează tartrul şi bacteriile

Nu există persoană care să nu se fi lovit măcar o dată de nevralgii dentare. Sucul usturoiului este un anestezic natural şi eficace, care acţionează imediat. Consumul în fiecare dimineaţă de usturoi crud întăreşte dinţii, iar aceştia nu vor mai fi sensibili la vreme rece sau la mâncăruri dulci. Lămâia este un remediu bun pentru dinţii afectaţi de alimentaţia necorespunzătoare. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, se spală gura cu sucul unei lămâi în fiecare dimineaţă. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate. Rezultate excepţionale atât în nevralgiile dentare, cât şi în abcese îl are propolisul. Se pun bobiţe de polen cu propolis pe locul dureros, iar efectul este imediat. Şi castravetele şi-a arătat eficacitatea în durerile de dinţi. Se taie un castravete în felii subţiri şi se presează cu acestea dintele afectat.