Main menu

header

559 8 2de Raluca Grințescu

Nuca neagră este deosebit de cunoscută pentru proprietăţile sale medicinale, ea fiind un ingredient esenţial al medicamentelor convenţionale. Datorită valorii sale medicinale enorme, multe spitale din Rusia au folosit această nucă timp de secole. Americanii indigeni au recunoscut, de asemenea, importanța nucilor negre şi le-au folosit zeci de ani, mai ales în tratarea bolilor de piele.

Protejează inima

Nuca neagră poate ajuta la tratarea multor probleme de sănătate. Acest lucru se datorează faptului că nucile sunt o sursă bogată de elemente esenţiale nutriţionale. Nuca neagră conţine cantităţi substanţiale de potasiu şi magneziu, Omega 3 şi Omega 6, acizi graşi esenţiali. Consumând câteva nuci în mod regulat poate fi un mare câştig pentru sănătatea inimii dumneavoastră şi scade şansa de accident vascular cerebral şi de atac de cord. Acesta este, de fapt, cel mai bun mod de a proteja inima. Într-un singur studiu, a fost demonstrat că nuca neagră poate ajuta inima să se recupereze chiar şi după un atac de cord.

Scade colesterolul

Studiile mai arată că un consum de nuci negre poate ajuta nivelul de colesterol. De asemenea, puteţi scăpa de arsuri la stomac prin consumarea acestei nuci negre. Arterele beneficiază din plin de calităţile acestor nuci şi le sprijină să funcţioneze normal. Nuca neagră ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui prin organism. Prin urmare, aceste nuci sunt considerate a fi destul de importante pentru sistemul circulator. Nuca neagră poate fi benefică în probleme precum astmul, hipertensiunea arterială şi chiar cancerul, datorită acizilor graşi Omega 3 pe care îi conţine.

Are efect laxativ

Nuca neagră poate fi folosită şi pentru tratarea candidei şi vaginozei bacteriale. Acest lucru se datorează faptului că nucile negre sunt alcaline, iar ciupercile şi alţi paraziţi nu sunt capabili să trăiască într-un mediu alcalin. Este un foarte bun antifungic. Cercetările au demonstrat că nuca neagră este mult mai bună decât orice alt medicament antifungic. Prin urmare, cei care încearcă să-şi protejeze sănătatea lor intestinală de aceste tipuri de paraziţi se pot baza cu siguranţă pe aceste nuci negre. Nuca neagră are şi calităţi laxative şi, astfel, poate ajuta în constipaţie. Consumul de nuci negre este un tratament natural pentru orice problemă intestinală, facilitând eliminarea paraziţilor intestinali şi a teniei.

Benefică în funcționarea glandei tiroide

Coaja de nuca neagră este extrem de bogată în iod. Atunci când este luată intern este disponibilă sub formă de capsule şi ajută şi la buna funcţionare a glandei tiroide. Probleme ale pielii cum ar fi acnee, vezicule, eczeme şi chiar pecingine sunt adesea tratate cu praf de coajă de nucă neagră. Pentru o serie de afecţiuni ale pielii, coaja de nucă neagră (sub formă de pudră) poate face minuni.

Folosită în uz extern, nuca neagră este, de asemenea, de ajutor în tratarea problemelor epidermei, cum ar fi aftele şi psoriazisul. Se poate trata în mod eficient afecţiuni ale pielii care au rezultat ca urmare a infecţiilor fungice. Medicii sugerează pe plan intern folosirea de extracte de nucă neagră pentru probleme cum ar fi: gută, tulburări glandulare şi reumatism.

ATENŢIE! Diferitele părţi ale nucii negre ajută la scăderea sau încetinirea dezvoltării mai multor organisme în cadrul sistemului digestiv. Datorită proprietăţilor sale purgative, coaja de nucă neagră a fost folosită în multe culturi indigene pentru a ajuta corpul să respingă ceea ce nu ar trebui să fie acolo.