Main menu

header

564 8 2de Carmen Ciripoiu

Prețuit în bucătărie pentru aroma sa rafinată, coriandrul este la fel de apreciat pentru virtuțile sale curative uimitor de puternice.

Diminuează nivelul de insulină

Numeroase studii de specialitate arată faptul că semințele de coriandru ajută atât la diminuarea colesterolului, cât și la normalizarea nivelului de insulină. Se recomandă zilnic infuzia combinată din semințe de coriandru şi un litru de apă. Aceeași poțiune este foarte bună și pentru colicile abdominale, grație puterii sale de a elimina gazele intestinale. Se administrează trei căni pe zi cu infuzie fierbinte din semințe de coriandru. Tot coriandrul conține o substanță aromatică numită corindrol, ce s-a dovedit de-a lungul timpului un adjuvant de excepție în cancerul ficatului, dar și al celui de colon. În acest sens se recomandă patru lingurițe pe zi cu pulbere de coriandru proaspăt măcinat, în cure de minimum trei luni. În cazul cancerului la sân, tratamentul este același, și pe toată perioada administrării se vor elimina din dietă carnea, prăjelile, margarina și lactatele. În combaterea acceselor de panică și a sindromului depresiv-anxios, se recomandă două grame de pulbere de coriandru, de patru ori pe zi. Cura durează 49 zile, cu zece zile de pauză.

Reduce reacțiile alergice

Consumate sub formă de salată, frunzele de coriandru reduc reacțiile alergice. Cura durează minimum 12 zile. La fel de utile sunt și în cazurile de hemoroizi, varice sau alte probleme venoase. Pentru femeile cu lactație insuficientă, ceaiul de coriandru este un veritabil panaceu. Se consumă două-trei căni pe zi, pe stomacul gol. Coriandrul este totodată o plantă cunoscută pentru eficiența pe care a dovedit-o în cazul oboselii nervoase sau al confuziei. În acest sens se administrează pulbere de coriandru, o jumătate de linguriță, de cinci ori pe zi. Ceaiul de coriandru ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor din organism și la filtrarea sângelui, fiind și un remediu pentru detoxifierea rinichilor. Se ia o mână cu coriandru, se mărunțește și se fierbe timp de zece minute. Se lasă la răcit, se strecoară și se consumă o cană pe zi.

SFAT. Planta se consumă cu atenție, deoarece pot apărea dificultate în respirație şi senzație de usturime pe căile respiratorii.

La început, administrarea de coriandru se face în doze mici