Main menu

header

578 8 2de Raluca Grințescu

Roşii sau galbene, gustoase şi pline de vitamine, merele sunt de departe fructele cel mai consumate. Ce efecte au ele asupra sănătăţii noastre? Ne energizează, reglează digestia şi ne protejează de multe afecţiuni grave. Iată mai jos ce boli pot fi eliminate dacă beți suc de mere!

Gută

Una dintre cel mai răspândite afecţiuni este guta, însă trebuie spus că această boală se poate trata cu ajutorul unor fructe, şi anume merele. La aceste fructe, acidul malic prezent în interiorul lor neutralizează acidul uric şi oferă astfel un real ajutor suferinzilor. Pentru aceasta se recomandă consumul a două mere pe zi, de preferat după masă. În plus, se poate încerca şi cura cu suc de mere cu miere şi cu lămâie, în funcţie de gust. Experţii susţin că în acest sens se vor consuma zilnic câte 1,5 litri pe o perioadă de cel puţin trei săptămâni. Este vorba despre o cură destul de simplă, dar care mobilizează puternic eliminarea sărurilor acidului uric din ţesuturi prin urină. Ca urmare a efectului său antiinflamator, această cură cu suc de mere ajută la eliminarea crizelor de gută şi la redobândirea mobilităţii articulaţiilor afectate. Totodată, este utilă şi în tratarea sau în prevenirea calculilor renali formaţi din săruri ale acidului uric.

Artrită reumatoidă

De asemenea, o altă afecţiune care poate fi tratată cu ajutorul merelor este artrita reumatoidă. În cazul în care vreţi să nu vă treziţi cu articulaţiile înţepenite de artrită reumatoidă, un remediu foarte bun este consumul a câte patru-cinci mere zilnic, în cure de cel puţin o lună. Un important beneficiu al sucului de mere este acela de a vă echilibra nivelul colesterolului din sânge! Din punct de vedere nutrițional, conţinutul mare de vitamina C al acestor fructe, însă şi de substanţe antioxidante, le recomandă pentru prevenirea şi reducerea inflamării articulaţiilor. În plus, merele previn modificările degenerative la nivelul cartilajelor din articulaţii şi pot păstra mobilitatea membrelor.

Eliminarea toxinelor din ficat

Trebuie să ştiţi că sucul de mere ajută ficatul să elimine toxinele. Cura cu suc de mere durează o săptămână, perioadă în care se consumă câte un litru de suc pe zi. Astfel, se pot elimina din alimentaţie produsele de origine animală. În schimb, se consumă ceai verde şi limonadă. S-a mai constatat însă că merele reprezintă o sursă importantă de antioxidanţi foarte necesari sănătăţii sistemului cardiovascular, ca atare, puteți preveni bolile de inimă consumând un măr zilnic sau suc de mere.

Mărul este în prezent fructul cel mai consumat din toată lumea, mai ales că el conţine vitamine precum A, B1, B2, C şi minerale ca magneziu, fosfor, fier şi potasiu. În plus, coajasa conţine pectină, o fibră alimentară solubilă

Bune în orice regim

Merele nu conţin grăsimi, colesterol şi nici sodiu, motiv pentru care sunt recomandate de medici în toate curele şi dietele. Se pot consuma proaspete, în salate sau sub formă de suc, dar şi gătite în diverse preparate.