Main menu

header

580 10 2de Raluca Grințescu

Tot mai mulţi oameni se confruntă cu hipotiroidism, boala lui Hashimoto, hipertiroidism şi boala lui Grave. Dacă sunteți una dintre persoanele cu tiroidă leneşă, metabolism lent, faceți sport, dar nu reuşiți să pierdeți în greutate aşa cum ar fi de aşteptat, vă confruntaţi cu oboseală suprarenală sau lipsă de energie - toate acestea sunt semne ale unei probleme cu tiroida. Iată câteva remedii naturiste verificate, sănătoase şi eficiente, care contribuie la îmbunătăţirea funcţiei tiroidei şi vă pot ajuta corpul să se vindece de orice problemă legată de tiroidă.

Ashwagandha

Pentru cei mai puţin familiarizaţi, remediul naturist numărul 1 cu care trebuie să începeți să vă îngrijiți tiroida este ashwagandha, care a dovedit că poate vindeca tiroida şi afecţiunile suprarenale. Ashwagandha este o plantă adaptogenă și, ca orice plantă adaptogenă, vă ajută să vă adaptați şi să gestionați mai bine stresul, iar ashwagandha este folosită de mii de ani în medicina chineză şi indiană. Alte plante adaptogene mai sunt tulsi sau busuiocul sfânt - precum şi rhodiola, ginsengul şi rădăcina de lemn-dulce. Toate sunt plante adaptogene, însă ashwagandha este cea mai eficientă în susţinerea sănătăţii generale a tiroidei, fiind în special indicată pentru tratarea hipotiroidismului şi a bolii lui Hashimoto. De fapt, în cadrul studiilor despre această plantă, s-a observat că ajută atât în simptomele de hipertiroidism, cât şi în cele de hipotiroidism, ceea ce este de-a dreptul uimitor.

Seleniul

Cel de-al doilea remediu pe care trebuie să-l adăugați pe lista celor ce ajută la îmbunătăţirea funcţionării tiroidei este seleniul. Beneficiile seleniului sunt vitale - de fapt, seleniul are funcţii puternic antioxidante. Studiile arată că seleniul contribuie la echilibrarea de T4 la nivel hormonal, de aceea o doză terapeutică zilnică de seleniu a demonstrat efecte benefice pentru funcţia tiroidei. Alimentele vegetale bogate în seleniu pe care le puteți consuma sunt: nucile braziliene şi spanacul.

Vitaminele B

Următorul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere sunt anumite vitamine din complexul de vitamine B, esenţiale pentru funcţionarea tiroidei. Este vorba în special despre două dintre acestea: tiamina şi vitamina B12. Tiamina şi vitamina B12 sunt două vitamine B de care aveți nevoie pentru îmbunătăţirea funcţiei tiroidiene. Vitamina B12 contribuie la sănătatea tiroidei prin faptul că echilibrează hormonii în mod natural şi vindecă sindromul de oboseală cronică. În cazul vitaminei B12, cea mai bună variantă este suplimentarea. Tiamina are aceleaşi beneficii pentru sănătatea tiroidei ca şi vitamina B12, în plus stimulează şi metabolismul, iar printre alimentele bogate în tiamină se numără: mazărea, sparanghelul, varza de Bruxelles, seminţele de susan și de floarea-soarelui, fisticul, ciupercile cu pălărie albă (Crimini), seminţele de in măcinate, spanacul.

Probioticele

Știți cu toţii că probioticele sunt esenţiale pentru funcţia digestivă. Însă, afecţiunile glandei tiroide sunt asociate şi ele cu o problemă de sănătate denumită sindromul intestinelor permeabile. Intestinele devin permeabile când o proteină cum este glutenul, de exemplu, scapă din intestine şi ajunge în sânge, cauzând inflamaţii în întregul corp, inclusiv la nivelul glandei tiroide. Astfel, sindromul intestinelor permeabile devine un factor de influenţă important şi probioticele sunt suplimentul numărul unu pentru acesta. Iată câteva dintre cele mai eficiente probiotice: chefirul, legumele murate, kombucha, chefirul din cocos, natto (soia fermentată), iaurtul probiotic și cvasul.

Enzimele proteolitice

Şi, în cele din urmă, dar nu mai puţin importante, sunt enzimele proteolitice. Enzimele reduc inflamația, mai ales în cazul celor care suferă de boli autoimune asociate cu tiroida, cum ar fi boala lui Hashimoto; enzime proteolitice ca bromelaina pot contribui la reducerea inflamaţiei tiroidei. Dacă veți folosi aceste remedii naturiste, veți vedea cum funcţionarea tiroidei se îmbunătăţeşte rapid.

Cele mai bune rezultate le veți obţine dacă, pe lângă aceste sfaturi, reuşiți să duceți o viaţă echilibrată şi în armonie cu natura