Main menu

header

589 11 2de Raluca Grințescu

Menopauza precoce reprezintă complexul de modificări fiziologice ale tabloului hormonal care se instalează înainte de vreme. Doamnele care doresc să stopeze aceste procese şi îşi doresc revenirea menstrei pot încerca această reţetă.

Cura se face de trei ori pe an

Pentru prepararea remediului sunt necesare: 1 borcan de 800 g, 20 de linguri cu pulbere de seminţe şi de rădăcină de brânca-ursului (preferabil să luaţi de la plafar sau din magazine de profil), 2 căni cu alcool alimentar de 50 de grade (poate fi şi vodcă). Mod de preparare: se aşază în borcan pulberea de seminţe şi de rădăcina de brânca-ursului şi peste această pulbere se adaugă alcoolul. După aceea se amestecă bine şi se închide perfect borcanul, lăsându-se la macerat, timp de două săptămâni, la loc călduros, ferit de lumină. După trecerea perioadei de macerare se strecoară şi se pune în sticle de culoare închisă. Se consumă câte o linguriţă de patru ori pe zi. Curele se fac trei-patru săptămâni, de trei ori pe an.

Folosiți și ceai de năpraznic

Pe lângă această tinctură se mai poate apela la ceaiul de năpraznic, care se prepară dintr-o mână cu frunze şi flori uscate nemăcinate, care se pun într-o cană (250 ml) cu apă la înmuiat de seara până dimineaţa. Dimineaţa se filtrează lichidul rezultat (care nu este altceva decât un macerat), ceea ce a rămas după macerare se opăreşte cu încă o cană cu apă. Se lasă să se răcească vreme de o jumătate de oră la temperatura camerei, apoi această infuzie se filtrează. Se combină maceratul cu infuzia răcită. Se beau trei-patru căni din acest ceai pe zi, pe stomacul gol. Ceaiul se bea înghiţitură cu înghiţitură sau, după alţi terapeuţi, se bea cu lingura. Se ţine o cură identică şi cu brânca-ursului, dar alternați curele, nu amândouă în acelaşi timp. Pentru un şi mai bun rezultat este indicat să luaţi în fiecare zi câte o capsulă de vitamina E.

Atenţie! Nu folosiţi apă de la robinet, ci doar apă plată sau de izvor, care nu trebuie să fie mai veche de 48 de ore.