Main menu

header

591 9 1de Carmen Ciripoiu

Aliment de bază? Medicament? Ingredient magic? Mătasea de porumb, pentru că despre această minune a naturii este vorba, se spune că vindecă aproape orice boală sau suferință.

Remediu ideal pentru dischinezie biliară

Din cele mai vechi timpuri se știe că orice tulburare a rinichilor are și un leac de excepție: ceaiul de mătase de porumb. Preparatul se obține din două linguri cu mătase de porumb mărunțită, care se fierb într-un litru de apă timp de două minute, se lasă la răcit, apoi se filtrează. Licoarea se consumă călduță dimineața, pe stomacul gol. La fel de utilă în infecțiile renale este și infuzia combinată, ale cărei efecte antibiotice sunt excepționale, administrată câte trei-șase căni pe zi. Modul de preparare este următorul: patru lingurițe cu mătase de porumb se pun într-un litru de apă și se lasă la macerat zece ore, apoi se filtrează. Preparatul rezultat se lasă deoparte, iar planta rămasă se mai fierbe o dată cu o jumătate de litru de apă, timp de cinci minute, și se lasă la răcit. La final, cele două poțiuni se amestecă. Licoarea este minunată și pentru bolnavii de diabet care au nisip la rinichi sau dischinezie biliară, dar le este de mare ajutor și femeilor care suferă de dureri menstruale sau celor cu tulburări care apar în perioada de premenopauză.

Ajutor de nădejde pentru bolnavii de gută

Prostatita este o altă maladie care cedează cu ajutorul mătăsii de porumb. Se recomandă infuzie combinată de porumb, un litru pe zi. Tratamentul durează 60 de zile. Surplusul de kilograme dispare, de asemenea, dacă sunt administrate șase capsule cu extract de mătase de porumb pe zi, în cure de o lună, urmate de două săptămâni de pauză. Pentru că acestea au rolul de a elimina surplusul de apă, sunt excelente și pentru eliminarea celulitei. Foarte importantă este mătasea de porumb și în tratarea gutei. În acest caz se recomandă o jumătate de litru de infuzie combinată pe zi, timp de 14 zile. Și tot mătasea de porumb face adevărate minuni cu persoanele care suferă de cistită, prin reducerea inflamației tractului urinar și eliminarea spasmelor. Se administrează șase capsule cu extract de mătase de porumb timp de trei săptămâni, urmate de o pauză de șapte zile. Pe toată perioada tratamentului se consumă minimum doi litri de apă, legume și verdețuri. Se exclud total carnea, zahărul, făina albă și, pe cât posibil, se limitează consumul de lactate.

PONT. Mătasea de porumb pusă în vin reduce pofta de băutură.

Pudră pentru obraz

Pe vremea bunicilor noastre, mătasea de porumb măcinată și cernută era un produs cosmetic foarte căutat, fiind folosită ca pudră pentru obraz. De altfel, studii recente au demonstrat faptul că aceasta stimulează circulația sangvină și înfrumusețează pielea. Tot bunii noștri foloseau cu încredere și rachiul de mătase de porumb, pe care-l considerau un leac excepțional pentru persoanele care delirau din cauza febrei mari. Acesta se prepară astfel: o mână cu mătase de porumb se pune într-un litru de rachiu de cereale și se lasă la plămădit trei săptămâni, apoi se filtrează. Efectul este spectaculos.