Main menu

header

604 8 1de Raluca Grințescu

În sezonul răcelii și al gripei, cel mai mult aveți nevoie de un remediu eficient, care să alunge tusea și să elimine mucusul din plămâni. Acest remediu tradițional este benefic și sigur atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Abundă în antioxidanți

Leguma cel mai benefică pentru sănătate de pe planetă este morcovul. Sucul de morcov, care abundă în antioxidanți, poate normaliza în mod eficient tensiunea arterială și este capabil chiar să prevină diabetul zaharat. Motivul pentru care sucul proaspăt de morcov este mai eficient decât morcovul consumat crud constă în faptul că lichidul are un conținut mai mare de substanțe nutritive. Alte beneficii ale morcovilor: stimulează sistemul imunitar și previne bolile de inimă, reduce nivelul de colesterol, previne cancerul, acneea, sursă excelentă pentru sănătatea pielii, bogat în calciu, stimulează digestia, agent de detoxifiere a organismului.

Rețetă

Ingrediente: 1/2 kg morcovi, 3-4 linguri cu miere, apă.

Mod de preparare: tăiați morcovii și îi fierbeți în apă până când se înmoaie, apoi îi luați de pe foc. Strecurați apa, dar nu o aruncați. Îi lăsați să se răcească. Pasați morcovii la robot sau pur și simplu cu o furculiță. Adăugați în apă mierea și amestecați până ce se dizolvă bine. Puneți amestecul de miere în piureul de morcovi. Siropul de tuse este gata pentru întrebuințare. Depozitați siropul într-un loc răcoros. Ca tratament, luați trei-patru lingurițe pe durata zilei. Rezultatele se vor simți într-o zi sau două.