Main menu

header

618 10 2de Carmen Ciripoiu

Condiment în esență banal, scorțișoara este în realitate o plantă sacră folosită ca ingredient la prepararea Sfântului și Marelui Mir, dar și un medicament cu o putere ieșită din comun.

Ajută memoria

Suferiți de diabet? Nu trebuie să vă mai faceți probleme, pentru că scorțișoara are o acțiune triplă în această maladie. În primul rând scade nivelul zahărului din sânge, stimulează secreția de insulină și crește, totodată, receptivitatea organismului la insulină. Se recomandă administrarea a 3-5 g pulbere de scorțișoară pe zi. La pacienții cu diabet de tip II, tratamentul cu scorțișoară ajută la reducerea dozelor de insulină. Și tot scorțișoara este unul dintre cele mai incredibile remedii împotriva bătăturilor, având rolul de a revitaliza pielea crăpată și bătătorită a picioarelor. Se amestecă sucul stors de la cinci lămâi cu o lingură cu ulei de măsline, un sfert de cană cu lapte integral, o jumătate de cană cu apă și două linguri cu scorțișoară și se țin picioarele timp de 15 minute în acest amestec. Efectul este cu adevărat uimitor! De asemenea, s-a demonstrat că administrarea zilnică de scorțișoară combate procesele degenerative de la nivelul creierului.

Elimină respiraţia urât mirositoare

Un gram de pulbere de scorțișoară administrat înainte de fiecare masă este un tonic de excepție, recomandat în gastritele hiper și hipoacide. În combinație cu o linguriță cu miere, remediul ajută la eliminarea balonării și tratează o mare parte dintre simptomele sindromului de colon iritabil. Când stresul vă dă târcoale, apelați cu încredere tot la scorțișoară, pentru că vă induce imediat o stare de bine, de calm și de optimism. Dar nu numai atât, întrucât planta are și rolul de a elimina respirația urât mirositoare. Se recomandă în fiecare dimineață consumul unei jumătăți de cană cu ceai rece de scorțișoară. În același timp, cu această poțiune se face gargară și se clătește gura. Scorțișoara este și un excelent remediu pentru combaterea depresiei și funcționează ca un bun afrodiziac atât pentru doamne, cât și pentru domni.