Main menu

header

618 9 1de Carmen Ciripoiu

Un furuncul vă dă de furcă și nu știți ce să mai faceți ca să scăpați de infecție? Situația se rezolvă rapid și eficient, cu ajutorul remediilor oferite de natură.

Infuzia cu cicoare combate infecţiile cu stafilococ

Potrivit specialiștilor, furunculul este o boală de piele provocată de un stafilococ, care, odată ce ia contact cu pielea, provoacă o inflamație acută. Cauzele apariției bolii sunt de cele mai multe ori dereglările hormonale, urmate de diabetul zaharat sau de afecțiunile renale. Primul lucru care trebuie făcut atunci când zona începe să se înroșească și dă semne clare de furuncul este aplicarea cataplasmelor cu ceapă coaptă. Și în cazul furunculozei, dar și pentru vindecarea panarițiului, cataplasma cu miez de pâine înmuiat în lapte și amestecat cu gălbenuș face adevărate minuni. Un leac bun în furuncule este și infuzia din rădăcină de cicoare, care are totodată calități terapeutice și împotriva bacteriei stafilococul auriu, dar şi a altor infecţii stafilococice. 30 g plantă se fierb timp de cinci minute într-un litru de apă, apoi se lasă la infuzat un sfert de oră. Se consumă o ceșcuță înainte de fiecare masă.

Inul, eficiență în… 24 de ore

618 9 2Rezultate cu totul excepționale în timp record dau și cataplasmele cu făină de in. Șase linguri cu făină de in și patru linguri cu flori de mușețel uscate se fierb timp de cinci minute într-o cană cu apă. Pasta obţinută se pune între două bucăţi de pânză de bumbac, apoi se aplică pe tegumentul afectat de furunculoză. Cataplasma se păstrează pe locul bolnav timp de trei ore. Eficientă în tratamentul furunculelor este şi pasta din partea albă a prazului, care se zdrobeşte şi se amestecă bine cu puţină apă îndulcită. Ceaiul negru ajută atât la coacerea furunculului, cât și la vindecarea acestuia. Se pun câteva lingurițe cu ceai negru măcinat într-un tifon și se introduc într-o cană cu apă fierbinte. Se aplică apoi cataplasma pe locul cu probleme și se lasă să acționeze o jumătate de oră. Se repetă după câteva ore. Efecte uimitoare asupra furunculozei are și usturoiul. Se pisează trei căței de usturoi până se obține o pastă care se aplică ulterior pe furuncul. Ulterior, se trece la faza de drenare a acestuia.

Cei predispuși la această afecțiune trebuie să consume timp de două săptămâni o linguriță cu drojdie de bere pe zi

Propolisul, un antibiotic de excepţie

Uleiul de arbore de ceai este bun în egală măsură atât pentru furuncule, cât și pentru abcese, întrucât grăbește procesul de vindecare. Se înmoaie o dischetă în ulei de arbore de ceai și se tamponează zona cu probleme. Se repetă procedeul de câteva ori pe zi. Un antibiotic cu totul excepțional este propolisul. Se recomandă consumul a 30 de picături de trei ori pe zi. Pentru un efect mai rapid, se adaugă și o picătură de ulei de busuioc. Atenție! Există și persoane cu intoleranță la propolis. Pentru a preîntâmpina apariția unui furuncul, optați pentru o dietă cu multe fructe și legume, fiți atenți la igiena corporală, evitați să folosiți prosopul sau lenjeria de corp împreună cu alți membri ai familiei.