Main menu

header

620 11 1de Carmen Ciripoiu

Chiar dacă este văr bun cu bradul, pinul este mult mai bogat în rășină și are o putere terapeutică mult mai mare. Pinul ajută persoanele supraponderale să-și recapete silueta de altădată, este indicat în nevralgie și este o armă imbatabilă împotriva cistitei sau a nefritei.

Remediu pentru starea de nervozitate

Insuficiență ovariană? Sterilitate primară sau secundară la femei? Pinul este cel mai bun medicament în această situație. Se consumă zilnic zece lingurițe cu sirop de muguri de pin, în cure de minimimum o lună. Chiar dacă nimeni nu știe cu exactitate ce cauze provoacă psoriazisul, o baie cu crenguțe de pin amestecate cu cele de brad reprezintă unul dintre cele mai bune leacuri pentru a calma pruritul, dar și starea de nervozitate. Remediul se folosește săptămânal, timp în care se face o baie de minimum 20 de minute cu 500-700 g crenguțe de brad și de pin tocate mărunt și fierte timp de un sfert de oră în cinci litri de apă, care se amestecă bine cu apa caldă din cadă. Efectul este senzațional! Pentru cicatrizarea rapidă a rănilor și prevenirea infecțiilor se aplică pe locul cu probleme tinctură din muguri de pin.

Reglează apetitul

Persoanelor care vor să slăbească li se recomandă consumul zilnic a trei muguri de pin proaspeți cu cinci minute înainte de fiecare masă. Mestecați îndelung, aceștia au rolul de a regla apetitul. Siropul din muguri de pin este excepțional și împotriva nevralgiilor. În acest caz se consumă patru lingurițe cu sirop nediluat de muguri de pin. În paralel, se aplică pe locul afectat tinctură din muguri de pin, care, înainte de a fi înghițită, se ține în gură timp de un sfert de oră. O mască însă cu totul excepțională pentru tenurile iritate și înroșite este cea cu sirop din muguri de pin, care se aplică direct pe față, în peliculă subțire, și se păstrează 30 de minute. Ulterior, masca se îndepărtează cu un tampon de vată înmuiat în lapte și se lasă pielea să se usuce în aer liber.