Main menu

header

620 11 2de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

De când e lumea și pământul, plopul a fost învestit cu puteri nenumărate, cunoscute de toți vindecătorii din timpurile străvechi. Dacă lemnul copacului se spune că protejează de puteri întunecate și vrăjitorii, frunzele conțin proteine și grăsimi vegetale, caroten, vitamine și multe alte ingrediente cu acțiune terapeutică.

Leac pentru bronşită

Pentru persoanele care suferă de hipertensiune, plopul tremurător este un adevărat miracol. Se taie vârfuri de crengi de 10-15 cm, cu frunze verzi, care se scufundă pentru cinci minute în apă fierbinte. Ulterior, se scutură foarte bine și se pun două crenguțe după fiecare ureche seara, înainte de culcare, apoi capul se acoperă. Și tot plopul tremurător reușește să înlăture neplăcutele dureri reumatice. În acest caz, se iau frunze proaspete de plop și se toacă mărunt. Se fierb împreună cu un pumn cu frunze uscate de plop tremurător cinci minute, într-o cană cu apă. Cataplasma se aplică pe locurile cu probleme și se leagă cu un fular de lână. Eficiență maximă îl are plopul tremurător în cazul furunculozei, eczemelor, negilor și a psoriazisului. Se stoarce sucul din frunzele proaspete și se tamponează locurile cu probleme de câteva ori pe zi. Frunzele uscate de plop așezate între două straturi de tifon și aplicate pe piept sunt un leac foarte bun pentru tuse și bronșită. Cataplasmele se schimbă la fiecare două ore.

Scoarța întărește imunitatea după consumul de antibiotice

Frunzele verzi ale plopului tremurător sunt un prieten de nădejde al persoanelor suferinde de coxartroză. Doi pumni cu frunze se dau prin mașina de tocat, iar produsul obținut se aplică pe locul dureros și se păstrează timp de șase ore. În cazul micozelor, spălați bine câteva frunze verzi, striviți-le între palme și așezați-le pe tălpi și între degete înainte de culcare. Încă din Evul Mediu se știe faptul că scoarța plopului tremurător este de mare ajutor în funcționarea la capacitate maximă a ficatului și tratează prostatita. Dar în primul rând aceasta întărește imunitatea celor care au folosit o perioadă antibiotice. Trei linguri cu scoarță se lasă la infuzat o noapte în 500 ml apă clocotită, iar dimineața se consumă o linguriță cu lichid. Restul se împarte în trei tranșe care se consumă între mese. Cura ajută și la reglarea nivelului de zahăr în sânge, diminuează dependența de dulciuri și echilibrează metabolismul.

Vindecă cistita

În ultima perioadă, tot mai multe doamne se îmbolnăvesc de cistită, o maladie care, de cele mai multe ori, recidivează și provoacă multe suferințe. Tratamentul cu plop tremurător aduce reușite garantate. Se face o tăietură de-a lungul crengilor, apoi se taie cercuri la fiecare 10 cm și se scot cu ajutorul unui cuțit tuburi de scoarță, fără partea lemnoasă. În 600 ml apă rece se pun pe foc două tuburi de scoarță, se aduc până la punctul de fierbere și se lasă să clocotească încet 15-20 de minute. Se consumă 150 ml de două ori pe zi, înainte de masă.

Împotriva depresiei și a ipohondriei se pun în interiorul unei perne câteva surcele de plop și se lasă zece zile până dispar coșmarurile și se reglează tensiunea intracraniană