Main menu

header

624 10 1de Roxana Istudor

Plantă aromatică binecunoscută în special în cosmetică, mirtul dovedește tot mai multe proprietăți ca aliat în lupta cu tot felul de afecțiuni.

Bogat în substanţe active ca mirtolul sau taninul

Din perspectiva medicinei naturiste, frunzele de mirt sunt adevărate comori. Se cunoaște faptul că acestea sunt bogate în substanțe active importante, ca mirtolul, cineolul, taninul, eucaliptolul etc. Ca urmare, această plantă poate fi utilizată sub formă de infuzie, tinctură, extracte, soluţii pe bază de alcool, soluţii uleioase, loţiuni și comprese. Mirtul are, de asemenea, proprietăţi antiseptice, astringente, hemostatice, fiind folosit cu bune rezultate în afecţiuni ale căilor respiratorii - este un foarte eficient expectorant. De asemenea, tratează hemoragiile interne.

Echilibrează excesul de sebum

Importanţă principală în terapii are uleiul de mirt utilizat, prin tradiţie, în bolile căilor respiratorii, ale celor urinare și renale, chiar în unele afecţiuni cardiovasculare. Uleiul de mirt se obține prin distilarea frunzelor tinere, are un miros proaspăt și este recomandat tuturor tipurilor de ten, în special celui gras, cu tendințe acneice. Uleiul de mirt este benefic, de asemenea, pentru revitalizarea tenului matur sau a pielii inflamate. Totodată, este recunoscut pentru proprietățile sale binefăcătoare în menținerea frumuseții părului și a sănătății scalpului.