Main menu

header

628 11 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

În secolul vitezei, medicina populară a prins mai multă putere ca niciodată. Chiar dacă în Alsacia, tehnologia uimește pe toată lumea, oamenii preferă să se aplece spre leacurile din bătrâni, a căror eficacitate este 100% dovedită.

Fiertura de orez tratează inflamațiile vezicii urinare

Cine a suferit măcar odată de inflamații ale vezicii urinare, va face tot posibilul să preîntâmpine boala sau să îndepărteze primele simptome. Un leac cu totul excepțional provenit din Alsacia sunt băile de șezut preparate din decoct concentrat de mușețel sau coada-calului, timp de un sfert de oră. De asemenea, se consumă de-a lungul unei zile doi-trei litri de fiertură de orez. Nu în ultimul rând se consumă alternativ ceai de merişor, mătase de porumb, coada-şoricelului cu mesteacăn, osul-iepurelui şi coada-calului. Foarte important este să introduceți în meniul zilnic supe şi beţi suc de morcovi, pătrunjel, ţelină, praz şi usturoi, dar și fructe proaspete de pădure care au rolul de a împiedica bacteriile să se fixeze pe căile urinare.

Trifoiul roșu, inamicul osteoporozei

Pacienților care suferă de osteoporoză le este recomandată o salată cu adevărat vindecătoare. Se rupe salata verde în bucățele și se amestecă cu frunze de păpădie, călțunași și pătlagină. Peste salată se presară mărar, mentă, coriandru și pătrunjel și se asezonează cu un sos făcut din ulei de măsline și oțet balsamic. Alternativ se consumă de trei-patru ori pe zi ceai de trifoi roșu, lemn-dulce, salvie sau gingseng siberian. Pentru neplăcerile create de perioada menstruației, se consumă cu o jumătate de oră înainte de micul dejun o jumătate de linguriță cu tinctură de mielărea, dizolvată în puțină apă. Pentru echilibrarea hormonală se consumă de trei ori pe zi ceaiuri de lemn-dulce, trifoi și angelică. În caz de sângerări puternice, se administrează trei-șase ceaiuri de coada-șoricelului pe zi. De asemenea, se consumă alimente bogate în fier precum urzici, coriandru, alge și măcriș.

Ceaiul de piper nu dă niciodată greș în răceală

Un remediu vechi ca istoria este ceaiul de piper care se spune că este fenomenal în oprirea răcelilor și a gripelor în fază incipientă. Într-o cană cu apă fierbinte se pun două vârfuri de cuțit de piper negru proaspăt măcinat, un vârf de cuțit de cuișoare și două vârfuri de cuțit cu scorțișoară pulbere. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de zece minute, apoi se strecoară. Se consumă zilnic două-trei căni cu acest preparat, îndulcit cu miere. În cazul reținerilor de apă, alsacienii folosesc un suc-minune obținut din frunze de ţelină, frunze de păpădie, seminţe de anason şi coriandru, frunze şi flori de călţunaşi, frunze de pătrunjel, o rădăcină de ţelină și un castravete. Se curăţă şi se spală toate verdeţurile şi legumele şi se bagă în centrifugă. Dimineaţa, se beau două pahare cu suc, în loc de micul dejun, iar peste zi, se consumă multe lichide. În suferințele cronice sucul se consumă mai multe săptămâni.