Main menu

header

636 8 3de Raluca Grințescu şi Sorin Dumitrescu

Mulţi oameni cred că problema cu picioarele umflate este un lucru normal şi comun, care nu are nevoie de o atenţie specială. Din păcate, umflarea picioarelor este un fenomen neplăcut şi urât. Picioarele noastre poartă cea mai mare parte a sarcinii corpului nostru, şi, uneori, din cauza condiţiilor specifice de muncă, aşa cum ar fi programul prelungit, le face să se umfle în mod exagerat. Avem aici câteva sfaturi care vă vor ajuta să rezolvaţi în mod natural problema picioarelor umflate.

Pepenele, un diuretic puternic

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să reduceţi aportul de sare. Dar dacă sunteţi unul dintre acei oameni care nu pot trăi fără sare, utilizaţi numai sare din Himalaya. Mâncarea fără sare pare de prost gust, pentru că am fost obişnuiţi să mâncăm sărat încă de mici copii. Pentru a evita acest lucru, puteţi adăuga unele condimente din plante sau suc de lămâie în alimente. Condimentele benefice sunt mărarul şi pătrunjelul, datorită efectului lor diuretic. De asemenea, folosiţi apă cu suc de lămâie cât mai des posibil. În timpul verii încercaţi să consumaţi cât mai multe fructe şi legume cu efect diuretic puternic, cum ar fi: castraveţi, căpşuni, pepeni verzi şi galbeni. Luaţi o lingură cu frunze de pătrunjel tocate fin sau cu o rădăcină tăiată cubuleţe pe care trebuie să o puneţi în oală. Peste pătrunjel se toarnă 400 ml apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă să stea peste noapte. Dimineaţa se strecoară băutura. Adăugaţi sucul de la o lămâie în amestec şi luaţi 100 ml de trei ori pe zi. Consumați acest remediu până ce umflăturile vor dispărea complet.

Utilizaţi seminţe de in

Adăugaţi patru linguriţe cu seminţe de in într-un litru de apă şi apoi puneţi amestecul pe aragaz. Lăsaţi să fiarbă apa aproximativ 10-15 minute. După aceea, se îndepărtează de pe foc, se acoperă şi se lasă într-un loc cald timp de o oră. Apoi se toarnă sucul de la o lămâie şi se consumă pe tot parcursul zilei. Asiguraţi-vă ca preparatul să fie la temperatura camerei de fiecare dată când îl luaţi. Repetaţi procedura timp de două săptămâni, iar picioarele umflate vor fi de domeniul trecutului.

Aplicaţi soluţie salină

Pentru a preveni umflarea picioarelor, aplicaţi o soluţie salină în modul următor: în zece litri de apă rece se diluează un kilogram de sare neiodată. Luați un prosop moale şi înmuiați-l în această soluţie. Stoarceţi prosopul şi aplicaţi-l direct pe picioare, lăsându-l 20 de minute. Repetați procedura timp de zece zile, în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Umflarea picioarelor va fi redusă datorită urinării, care va începe la scurt timp după această procedură.

Împachetări cu decoct din paie de ovăz

În tratamentele externe cu plante sunt indicate: băi generale sau locale cu infuzii reci de urzică, salvie sau rozmarin ori cu decoct rece din frunze de nuc sau rădăcini de urzică în care s-au pus două picături de ulei eteric de ienupăr, de eucalipt sau de santal; împachetări în jumătatea inferioară a corpului cu decoct din paie de ovăz, la intervale de două zile, timp de două-trei luni.