Main menu

header

641 28 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Ricky Gervais este atât de îndrăgostit de animale, încât uneori ai impresia că se folosește de talentul său actoricesc pentru a fi celebru doar ca să convingă tot mai mulți oameni să aibă grijă de patrupede. El este un exemplu viu în acest sens, fiind fericitul „părinte” al unei pisici minunate, Ollie.

A trăit printre feline domestice

641 28 2Actorul de origine britanică, în vârstă de 57 de ani, a iubit mereu în special pisicile și nici nu-și aduce aminte să fi existat vreo perioadă în viață în care să nu fi avut o felină numai a sa. „Prima mea pisică a fost un motan foarte gras, pe nume Smokey. Făcea deja parte din familie când am apărut eu pe lume. Îmi amintesc că uneori îl foloseam pe post de pernă, atât era de pufos. Aveam 5 sau 6 ani când a murit și am plâns mult”, își amintește Ricky. După aceea a venit în viața lui Paddy. „A fost prima pisică despre care pot spune că a fost numai a mea. L-am avut de când era foarte mic și abia așteptam să vin acasă de la școală ca să mă joc cu el”, își amintește actorul. Apoi, în urmă cu mai mulți ani, el a avut un pisoi pe nume Colin. Cum la vremea respectivă rețelele de socializare nu erau „en vogue”, patrupedul nu a avut parte de foarte multă mediatizare. În schimb, ghemotocul cu blană neagră cu pete albe a fost timp de mai mulți ani cel mai bun prieten al lui Ricky. Când tehnologia și rețelele de socializare i-au permis, actorul a lăsat un tribut emoționant pentru Colin. Anul trecut, el a postat o filmare personală care îl înfățișează pe motan în urmă cu 15 ani. Filmulețul este deosebit de încântător, Colin jucând extraordinar de bine rolul de motan pretențios. „Acum 15 ani. Înainte de Ollie (n.r. - pisica sa actuală), a fost Colin”, a scris el lângă fragmentul filmat. Filmulețul îl arată pe Ricky Gervais povestindu-i lui Colin întâmplările sale de peste zi, în timp ce motanul pare neinteresat de bravurile stăpânului său și se mulțumește doar să dea semne că în curând va începe să toarcă.

Cadoul preferat

641 28 3După ce Colin a părăsit această lume, Ricky Gervais a simțit cum acel loc trebuie înlocuit cu un alt pisoi, pe care să-l iubească și de care să aibă grijă. Pentru el este clar că nu poate trăi fără pisici. „Ador independența lor. Ele decid când au nevoie de tine și când vor să fie singure. Cred că o pisică iubită are cea mai frumoasă viață posibilă”, a explicat el. Și actorul nu a avut prea mult de așteptat, căci în timpul unei apariții în emisiunea „Jonathan Ross Show”, din 2003, el a primit în dar o altă felină. Cum partenerii săi de platou din emisiunea „The Ricky Gervais Show”, Stephen Merchant și Karl Pilington, nu erau mari admiratori de pisici, Ricky obișnuia să-i tachineze aducând-o pe Ollie pe platoul de filmare. Potrivit celorlalți doi prezentatori, Ollie este o „mâță fasonată”, pe care Ricky o lasă să facă ce vrea ea. În schimb, Ricky crede că Ollie este cea mai adorabilă creatură de pe Pământ, motiv pentru care nu ratează nicio ocazie să împărtășească fotografii și filmulețe cu ea pe conturile sale de socializare.

„Tigrul” gingaș

Ollie îl are drept părinte spiritual pe marele comedian Oliver Hardy, căruia îi și poartă numele, și este o corcitură interesantă între mai multe rase de pisici: Siameză, Birmaneză, Devon rex și Cornish rex. Cert este că rezultatul este unul extrem de simpatic: un ghemotoc cafeniu cu botic negru și ochii albaștri. „Rezultatul este o pisică perfectă. Deși este cam nestatornică în reacții. Merge de la drăgălaș la dominant sau la o atitudine foarte independentă. Din fericire, ceea ce iubesc la pisici este tocmai faptul că ne reamintesc că se trag din tigri”, a explicat Ricky despre, de acum, vedeta Ollie. Pisica mofturoasă a apărut nu doar pe conturile de socializare, ci și în majoritatea emisiunilor la care Ricky Gervais este invitat. „Recent, Ellen DeGeneres a arătat fotografii cu Ollie în timpul emisiunii ei și toată audiența a fost impresionată. Nu a contat pentru nimeni că doar ce spusesem că fotografia fusese făcută imediat după ce Ollie mă mușcase”, a povestit starul, amuzat.

Pisica Ollie are propriul cont de Facebook și 14.500 de admiratori. „Aș vrea să-mi construiesc un sanctuar al animalelor, să mă trezesc dimineața și să mă întâmpine sute de animale salvate”, spune Ricky Gervais

Dedicat animalelor fără adăpost

641 28 4Dar Ricky Gervais nu este doar un iubitor de pisici, el îndrăgește foarte mult și câinii, așa cum rezultă și din câteva dintre postările de pe conturile de socializare și acțiunile caritabile pe care le-a întreprins. „Când persoanele religioase mă întreabă dacă cred că există ceva mai bun în Univers decât noi, le răspund că cei mai mulți câini sunt mai buni decât noi”, a explicat actorul. În ultima vreme, Ricky este tot mai decis să adopte un câine. El este foarte apropiat de campania „Pup Aid”, care luptă împotriva vânzării animalelor în magazine, și simte că trebuie să acorde acestei campanii inclusiv un exemplu personal. „De ce să nu vizitezi mai curând un centru de adopții și să aduci acasă un nou prieten?”, îi încurajează pe fanii săi. După incidentul de anul trecut, din Manchester, în care 50 de căței au murit arși, vedeta a pus umărul la strângerea a 1 milion de lire sterline pentru a ajuta animalele aflate în adăposturi nesigure. Apoi, în ianuarie 2017, în timp ce participa la emisiunea „Bună dimineața, America”, Ricky a făcut cunoscut cazul unui câine care era maltratat de 15 ani. La insistențele sale, animalul a fost eliberat, însă Ricky nu s-a mulțumit doar cu atât. El a spus că nu părăsește emisiunea până când nu se găsește cineva să-l adopte pe câinele Bear. Și tot anul acesta, dar în luna mai, Ricky Gervais s-a alăturat unui eveniment caritabil din New York și, în numai două zile, a ajutat ca 15.000 de animale din Statele Unite ale Americii să-și găsească noi stăpâni.