Main menu

header

de Claudia Stan

Baluşca sau Ornithogalum umbellatum este o plantă ce creşte şi se dezvoltă în zonele de deal şi de munte ale Europei. Graţie puterii sale de a calma stările de nervozitate a fost numită popular steaua Bethleemului.
Zilnic, organismul uman este supus stresului, poluării şi agitaţiei. Aceste cauze aduc după sine consecinţe grave ce distrug sănătătea, cum ar fi nervozitatea, panica, isteria şi alte tulburări emoţionale şi psihologice, zdruncinând funcţionalitatea sistemului nervos. Cea mai afectată este inima, ceasul biologic al omului. Baluşca este recomandată tuturor cardiacilor, pentru a ajuta aparatul circulator să-şi menţină stabilitatea în cazul unor evenimente ce stârnesc emoţii puternice sau chiar aflării unor veşti triste.

Controlează stările emoţionale

Steaua Bethleemului stabilizează crizele de isterie, reducând tensiunea musculară din organism. Stările de frică, stresul mental sever sunt stopate cu succes de această plantă. Utilizarea baluşcăi în timpul crizelor stabilizează bolnavul şi îl aduce la starea emoţională normală. Chiar şi în cazul incidentelor minore de stres, cum ar fi examenele, sperieturile, discursurile sau interviurile la locurile de muncă, emotivii pot apela cu încredere la steaua Bethleemului. În plus, lichidul din plantă aplicat la încheieturile mâinilor, în spatele urechilor şi pe buzele bolnavului are acelaşi efect ca şi administrarea orală. Totodată, crema de baluşcă îşi dovedeşte eficienţa şi când este aplicată pe vânătăi, zgârieturi, arsuri minore şi împotriva muşcăturilor de insecte.
Loţiunea (lichidul din plantă) şi crema din Ornithogalum umbellatum se găsesc în farmacii. Pentru stoparea crizelor de isterie se recomandă o linguriţă din lichidul concentrat, ce se ţine sub limbă timp de câteva secunde, după care se înghite. Se repetă procedura de trei ori, într-un interval de cinci minute.

Atenţie! Crema este nonalergică, fiind recomandată şi persoanelor cu pielea sensibilă.