Main menu

header

643 10 2de Carmen Ciripoiu

Plantă exotică renumită, cunoscută și sub numele de arborele-de-fier, datorită durității lemnului ajuns la maturitate, bambusul este folosit din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională indiană atât pentru tratarea inflamațiilor, cât și pentru declanșarea ciclului menstrual sau pentru scăderea febrei.

Excepţional în varice esofagiene

Datorită aportului ridicat de proteine și nivelului extrem de scăzut de grăsimi și zahăr, mugurii de bambus sunt excepționali în dietele împotriva obezității. Mugurașii conțin fibre bogate în nutrienți, care au abilitatea de a absorbi lipidele. Consumând mugurii, acestea sunt absorbite de fibrele bambusului, apoi eliminate din organism. Potrivit cercetărilor, persoanele obeze care au ținut cura cu muguri de bambus timp de zece zile au slăbit 100 de grame pe zi. De asemenea, mugurii de bambus combat indigestiile gastrointestinale, ciroza și varicele esofagiene. Masajul cu bețe de bambus reprezintă o tehnică uimitoare, utilizată din cele mai vechi timpuri, care salvează organismul de oboseală și tonifică musculatura. Tonic și revigorant, acest tip de masaj drenează organismul și îl ajută să se debaraseze de celulită și de depunerile de grăsimi, având drept efect principal remodelarea corporală, netezirea și rafinarea siluetei, lăsând pielea moale și suplă. Prin stimularea țesuturilor cu ajutorul acestor bețe, circulația fluidelor e impulsionată și se reglează temperatura corpului. De asemenea, masajul cu bambus îmbunătățește imunitatea, prin stimularea ganglionilor limfatici, intensifică schimburile nutritive și accelerează eliminarea reziduurilor toxice, ușurând transportul acizilor grași și al colesterolului.

Acțiune antidiabetică

Extractul hidroalcoolic din semințe de bambus a dovedit o acțiune antidiabetică senzațională. În ceea ce privește semințele plantei, acestea sunt benefice pentru tulburările în micțiune (nevoia necontrolată de a urina). Totodată, medicina populară recomandă rădăcina arsă de bambus aplicată extern în micoze, sângerări ale gingiilor și articulații dureroase. La rândul său, rădăcina hidratează pielea și părul uscat, iar pulberea constituie un excelent exfoliant. Atenție! Consumul în exces de lăstari de bambus poate induce hipotiroidie și diminuează fertilitatea masculină.