Main menu

header

646 11 1de Roxana Istudor

Înrudit cu furnizorul unuia dintre cele mai apreciate ceaiuri din lume, teiul argintiu are încă multe secrete terapeutice de dezvăluit.

Alungă migrenele

Lăstarii și mugurii proaspeți de tei argintiu stau la baza unor produse care încă nu și-au câștigat renumele de remedii universale, cum este cazul ceaiului din frunze de tei obișnuit, dar acest lucru nu înseamnă că nu există potențial pentru noi descoperiri. În prezent, sinteza țesuturilor de lăstari și de muguri de tei argintiu a rezultat în produse care sunt recomandate împotriva unor tipuri de dureri, a unor inflamații ușoare sau pentru cazurile de nivel scăzut de acid uric. Produsele pe bază de tei argintiu sunt promovate pentru capacitatea de a induce o stare de calm, de a atenua migrenele, de a ușura simptomele neplăcute ale guturaiului, cum sunt gâtul inflamat, congestia nazală sau tusea.

Asigură somn neîntrerupt pe toată durata nopții

Infuzia din flori de tei argintiu este considerată antispasmodică, diaforeică (generează transpirația, care elimină toxinele) și ușor sedativă. Produsele pe bază de plantă sunt considerate remedii eficiente în cazuri de nervozitate, în nevralgii și în stări anxioase. Iar extractul de tei argintiu este recomandat de producători împotriva problemelor de somn. Nu doar că îl induce, dar asigură și o odihnă neîntreruptă pe toată durata nopții. În combinație cu un extract de ficus, poate fi de ajutor persoanelor care suferă de insomnie cronică. Per ansamblu, în condițiile în care teiul argintiu nu a fost pe deplin studiat, se recomandă utilizarea la recomandarea specialistului, respectarea dozelor indicate și, în general, evitarea produselor din tei argintiu de femeile însărcinate sau în cazul în care există un diagnostic de boală mai gravă.

Există printre specialiști opinia că preparatele din tei argintiu au un efect hipnotic, fiind mai mult decât neurosedative