Main menu

header

648 10 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Cu un aspect neobișnuit, delicioase și cu nenumărate beneficii pentru sănătate, căpșunile-ananas, de culoare albă, sunt considerate mai sănătoase decât „rudele” lor roșii.

Mențin acuitatea vederii

Căpșunile-ananas sunt o sursă majoră de nutrienți şi de fibre, iar acest aspect înseamnă că prin consumul acestor fructe sunt prevenite problemele digestive, este redus colesterolul și astfel există beneficii directe pentru sistemul cardiovascular. Iar în cazul femeilor însăr- cinate sau al celor care plănuiesc să aibă un copil în curând, introducerea în dietă a acestor fructe cu gust de ananas se traduce printr-un aport sporit de acid folic, care contribuie la prevenirea unor eventuale defecte de naștere ale fătului.

Căpșunile-ananas sunt un cocteil de antioxidanți. Acțiunea acestora este directă asupra reducerii oxidării la nivelul organismului, ceea ce înseamnă un risc redus de a dezvolta multe boli grave, printre care și cancerul. Mai mult, aportul de vitamina A pe care îl implică un consum regulat al acestor fructe are efecte directe asupra bunei dezvoltări a creșterii oaselor, pentru menținerea acuității vederii și pentru protecția dinților și a gingiilor. În plus, carbohidrații sănătoși pe care îi conțin căpșunile-ananas cresc nivelul de energie, fără să îngrașe, și prelungesc senzația de sațietate. Nu în ultimul rând, conținutul de vitamina C al căpșunilor-ananas reprezintă un aliat prețios în lupta organismului cu virusurile și cu infecțiile, în special prin întărirea sistemului imunitar.

Smoothie cu căpșuni-ananas

Ingrediente: 200 g căpșuni-ananas, 150 ml iaurt degresat, 50 ml suc de portocale, zahăr, cuburi de gheață.

Mod de preparare: spălați fructele și eliminați codițele. Combinați ingredientele într-un blender și amestecați-le până obțineți o consistență cre- moasă. Se servește imediat.