Main menu

header

660 9 3de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Tinctura de soc este unul dintre cele mai eficiente produse cu acţiune detoxifiantă, adevărat elixir cu efecte de excepție asupra sănătății.

Susține organismul în lupta cu virusurile

Socul este cunoscut prin tradiție ca fiind un excelent detoxifiant. Susţine eliminarea în mod natural a substanţelor toxice din organism, a apei în exces din ţesuturi, previne constipaţia, balonarea şi indigestiile. Ca urmare, tinctura din fructe de soc poate fi aliat în curele de slăbire. Pentru menţinerea greutăţii corporale în limite normale se recomandă câte trei linguriţe cu tinctură diluate în 100 ml apă, administrate cu zece minute înaintea meselor principale. Mai mult, socul este laxativ, diuretic și antiseptic intestinal, precum și un adjuvant excelent în sezonul rece, pentru prevenirea răcelilor şi a gripelor şi în susţinerea organismului în lupta cu virusurile. Socul este foarte bogat în vitamine și în minerale, în flavonoide cu rol în protejarea sistemului cardiovascular şi în prevenirea inflamaţiilor. În plus, antocianina din compoziţia sa blochează dezvoltarea tumorilor, reduce frecvența cancerelor şi împiedică lipirea colesterolului rău de vasele de sânge. Totodată, efectele consumului de tinctură de soc se văd în scurt timp și la exterior: preparatul este benefic în tratamentul acneei şi a altor afecţiuni cutanate.

Tratează chistul ovarian şi ovarele polichistice

Pentru a prepara acasă tinctura de soc, culegeţi fructele care nu au ajuns complet la maturitate, scurgeţi-le de apă şi zdrobiţi-le cu o furculiţă până devin pastă. Puneţi într-un tifon şi stoarceţi cu mâna, prin presare, pentru a obţine cât mai mult suc. Combinaţi apoi în proporţie de 1:1 cu alcool alimentar de 50 de grade, puneți într-un borcan, închideți capacul, înveliți recipientul în pungă de hârtie şi lăsați la macerat pentru patru-șase săptămâni. După această perioadă strecurați tinctura, turnați-o într-o sticlă închisă la culoare şi păstrați-o la loc răcoros şi întunecos. Cura de lungă durată cu tinctură de soc are efecte de excepție în cazul chistului ovarian şi al ovarelor polichistice, fibromului uterin şi mastozei. Se ia 1/2-1 lingură cu preparat diluat în 1/2 pahar cu apă dimineaţa, pe stomacul gol, şi aceeaşi doză seara.

Atenție! Tinctura de soc nu se recomandă în hepatite virale, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare, astenie, diaree, colită de fermentaţie