Main menu

header

668 8 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Sarea neagră sau sarea de Himalaya are nenumărate avantaje și beneficii pentru sănătate față de sarea obișnuită pe care o folosim în bucătărie. În plus, veganii o consideră un deliciu, întrucât are un gust cu totul deosebit.

Elimină gazele intestinale

Unul dintre efectele cel mai rapide pe care le induce consumul de sare neagră este combaterea gazelor intestinale și a balonării, afecțiune frecvent întâlnită și care creează un disconfort semnificativ. Un remediu este încălzirea unei mici cantități de sare până când i se schimbă culoarea, apoi amestecarea cu un pahar cu apă caldă. Lichidul obținut se bea imediat după dizolvarea sării, arată mavcure.com. Tot sarea neagră poate fi utilizată în combinație cu ghimbir și lămâie împotriva constipației.

Reduce nivelul colesterolului

Sarea neagră este binecunoscută și prin capacitatea de a combate aciditatea la nivelul organismului, întrucât are un efect alcalin. De asemenea, consumul de sare neagră ajută la reducerea nivelului colesterolului din sânge, a tensiunii arteriale și a bătăilor neregulate ale inimii. Urmare directă a acestor beneficii este prevenirea aterosclerozei și a atacurilor de cord. De altfel, pacienților hipertensivi le este recomandată frecvent înlocuirea sării albe cu cea neagră în ali- mentație. Totodată, sarea neagră a demonstrat capacitatea de a contribui la reglarea producerii de insulină, ceea ce o face un ajutor prețios nu doar pentru suferinzii de diabet, ci și pentru cei care au predispoziție la această afecțiune.

Benefică în paralizii

Potrivit literaturii de specialitate, sarea neagră este ideală pentru prevenirea osteoporozei. De asemenea, înlătură spasmele musculare și crampele, grație conținutului de potasiu. Totodată, are un rol important chiar în evitarea stărilor depresive, întrucât ajută la menținerea nivelului hormonilor care asigură starea de bine, serotonina şi melatonina. Iar datorită mineralelor pe care le conține, sarea neagră este utilă în artrite și paralizii, întărind, în același timp, întregul sistem imunitar.

PONT. Datorită conținutului important de minerale, sarea neagră este un inamic al anemiei.

Curăţă pielea şi albeşte unghiile

Pe lângă beneficiile interne, consumul de sare neagră conferă și avantaje certe pentru unghii, dinți și piele. În cazul primelor două poate fi folosită pentru efectul de albire, iar în cazul pielii este utilizată sub formă de scrub, care asigură o curățare în profunzime și o eliminare naturală a celulelor moarte. Sunt necesare patru ceșcuțe cu sare neagră nerafinată, o ceșcuță cu bicarbonat de sodiu, una cu ulei nerafinat (de măsline sau de cocos), 20 de picături de ulei esențial, la alegere. Cu amestecul rezultat se freacă delicat pielea până când începe să se înroșească ușor. Se masează tot corpul, evitându-se zona genitală și fața, insistându-se la subraț. După acest masaj se clătește corpul cu apă călduță și nu se folosește săpun sau gel de duș. Pentru o curățare excelentă a feței luați puțină sare neagră și amestecați-o cu loțiunea pe care o întrebuinţaţi în mod regulat. Utilizați acest amestec după demachiere, zilnic, iar rezultatele vor fi spectaculoase.