Main menu

header

685 10 1de Carmen Ciripoiu şi Raluca Ogaru

Egiptenii din Antichitate mâncau lămâi și consumau sucul acestora, în credința că vor fi ținuți departe de orice formă de otrăvire, iar studii recente au confirmat convingerea lor. Dar lămâile sunt și antivirale și antibacteriene, conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, având rolul de a vă întări imunitatea și a vă ajuta să luptați cu infecțiile.

Foarte bună în caz de frisoane

Aveți frisoane sau dureri în gât? Puneți un vârf de cuțit cu sare de mare și sucul unei lămâi într-un pahar cu apă călduță și faceți gargară de câteva ori pe zi. Pentru o eficiență sporită nu faceți gargara prea repede. Atenție! Nu înghițiți. În caz de constipație, tot lămâia e salvatoare. Sucul unei lămâi se amestecă bine cu o lingură cu untdelemn de măsline și un vârf de cuțit cu sare și se consumă în fiecare dimineață, până când starea se ameliorează. Sucul de lămâie este, de asemenea, util și pentru a potoli apetitul. Înainte cu câteva minute de fiecare masă se consumă sucul unei lămâi, diluat într-un pahar cu apă rece. Pentru a scăpa de digestia dificilă se recomandă sucul de lămâie diluat în puțină apă călduță, în fiecare dimineață, pe stomacul gol.

Vine de hac amigdalitei

Persoanele care se simt în permanenţă obosite își pot oferi o cură cu suc de lămâie. Se stoarce o jumătate de lămâie, se adaugă aceeași cantitate de apă și de miere și se consumă. Preparatul se administrează de trei ori pe zi. Bolnavii de gută trebuie să știe că lămâia face adevărate minuni în această maladie. Tratamentul este foarte simplu și constă în consumul după fiecare masă a unui pahar cu apă în care se stoarce o lămâie. Și tot lămâia vă vine în ajutor și în cazul amigdalitei. Sucul a două lămâi se amestecă împreună cu 5 g bicarbonat, la care se adaugă două linguri cu apă. Cu această licoare se face gargară de patru-cinci ori pe zi, iar la final se clătește gura cu apă curată.

O minune pentru bila leneșă

Un tratament de excepție pentru bolile hepatice și pentru o bilă leneșă este cura cu lămâie și cu ulei de măsline. Se amestecă o lingură cu ulei de măsline presat la rece cu zeama unei lămâi și se consumă dimineața, pe stomacul gol, apoi bolnavul trebuie să rămână întins pe partea dreaptă timp de un sfert de oră. Tratamentul se recomandă trei luni, apoi se poate face o pauză de o săptămână și se poate relua. Combinația dintre sucul de lămâie și sucul de morcov, de castravete și de sfeclă este una dintre cele mai eficiente metode de a elimina nisipul sau pietrele de la rinichi. În acest caz se consumă un pahar de trei-patru ori pe zi. Atenție! În cazul eliminării pietrelor pot apărea dureri!

Miraculoasa licoare egipteană

În vremea faraonilor se spune că s-a preparat o rețetă miraculoasă care a primit numele de Antica, licoare folosită și în ziua de astăzi datorită efectelor sale uimitoare. Pentru pregătirea licorii se folosesc patru lămâi și trei căpățâni de usturoi. Lămâile se spală, și zeama se pune într-un borcan. Separat, coaja și pulpa rămase se dau prin mașina de tocat și se pun într-un alt borcan. Apoi, zeama, cojile și pulpa se amestecă bine cu mujdei și se toarnă în doi litri de apă fiartă și răcită, care se acoperă cu tifon și se lasă la rece timp de trei zile. Ulterior, conținutul se strecoară și se depozitează în sticle închise perfect. Se consumă cinci zile câte 50 ml, de patru ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. După zece zile de pauză, procedeul se poate repeta. Cura durează cinci luni. Miraculosul preparat este capabil să vindece aproape orice afecțiune a tractului gastrointestinal, curăță rinichii, restabilește inima după infarct și grăbește vindecarea cicatricelor postoperatorii. Amestecul este foarte bun în cazul mătreții dacă se fricționează cu acest decoct rădăcina părului. În cazul halenei, se clătește gura cu acest decoct.

Beţi limonadă în fiecare dimineaţă!

Visați să aveți o piele strălucitoare și să scăpați de bacteriile care cauzează acneea? Beți limonadă în fiecare dimineață! Dar nu numai atât. Aplicați pe locul afectat un tampon de vată proaspăt îmbibat în lămâie și lăsați să acționeze peste noapte. Spălați a doua zi cu apă rece. Amestecați o parte zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere. Puneți acest amestec pe zonele afectate și lăsați o jumătate de oră, apoi clătiți. Repetați procedeul de două ori pe zi, dimineața și seara. Efectul este garantat. În cazul aftelor, amestecați suc de lămâie cu apă caldă și clătiți gura cu acest preparat de trei ori pe zi. Veți simți o senzație de ușoară arsură, dar problema va dispărea în cel mai scurt timp.

Sfat! Împotriva nervozității se pune pe o batistă puțin ulei de lămâie și se inhalează.

Lămâia ajută la oxigenarea organismului și în metabolismul calciului

Lămâia poate fi folosită și ca odorizant de cameră în birouri

Elimină eczemele

O felie groasă de lămâie pusă peste bătături și lăsată peste noapte este un remediu imbatabil pentru aceste afecţiuni. Aveți grijă însă ca felia să intre în contact doar cu bătătura, altfel poate cauza arsuri ale pielii. Persoanele care suferă de eczeme ale pielii pot apela cu succes la compresele cu lămâie. Se amestecă opt picături de ulei esențial de lămâie cu o linguriță cu miere. Se îmbibă o bucată de bumbac în această compoziție și se pune pe locul afectat, unde se ține un sfert de oră. Tratamentul se face de trei ori pe zi.