Main menu

header

691 8 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Practician recunoscut de trei decenii în țara natală, India, precum și peste hotare, doctor Belavady Thippeswamy Rudresh (medalion), membru al Consiliului Central pentru Homeopatie al Guvernului Indiei, a demonstrat, în peste trei decenii de activitate și în sute de cazuri, că homeopatia este o soluție viabilă într-un mare număr de afecțiuni.

„Am tratat infertilitate, afecțiuni renale, boli respiratorii grave”

- Numele dumneavostră este astăzi sinonim cu sistemul de medicină alternativă. Ce reprezintă homeopatia în lumea prezentului?

- La nivel mondial, medicina alternativă și-a demonstrat viabilitatea și eficacitatea. Peste 20% dintre pacienții din toată lumea depind de acest sistem de medicină.

- Ce cazuri ați tratat cu succes fără intervenție din partea medicinei clasice?

- În ultimele decenii mi-au trecut prin cabinet în medie 200 de cazuri zilnic, de la cancer la astm. Am putut trata prin medicină alternativă infertilitate complicată, afecțiuni ale rinichilor, boli respiratorii grave și foarte multe altele. În prezent, vin pacienți din toată lumea să-i tratez cu ajutorul medicinei alternative.

„Medicina clasică e tot mai deschisă la varianta complementară”

691 8 2- Cum a evoluat homeopatia în ultimele decenii?

- Personal activez în domeniu încă înainte ca homeopatia să fi devenit o adevărată știință și am avut prilejul să constat că s-a extins, ca practică, în toată lumea. Nenumărați pacienți au beneficiat de avantajele medicinei complementare și și-au pus speranțele în vindecarea prin aceste metode. E o realitate faptul că homeopatia poate detecta simptomele bolii înaintea celor mai moderne laboratoare medicale.

- Este lumea științifică pregătită pentru homeopatie?

- Date fiind extinderea fără precedent a apelului persoanelor în suferință la metodele alternative, precum și specializarea tot mai multor medici în homeopatie, se poate considera că medicina clasică este tot mai deschisă la varianta complementară.

„Medicina modernă nu poate trage o linie clară la capitolul detecție timpurie în cancer”

- Sunteți renumit pentru tratarea cu succes a multor cazuri de cancer. Ce implică medicina alternativă în cazul acestui mare ucigaș al omului contemporan?

- Realitatea pe acest domeniu este aceea că boala poate fi vindecată dacă este detectată timpuriu. Dar în decenii de experiență am realizat, de asemenea, că este foarte dificilă această detectare. Pe scurt, în prea multe cazuri războiul este pierdut înainte de a începe, cu pacientul care primește de la medic verdictul însoțit de păreri de rău că este „prea târziu”. Aici intervine homeopatia.

- Care sunt elementele concrete care ajută?

- În condițiile în care medicina modernă nu poate trage o linie clară la capitolul „detecție timpurie”, este rolul homeopatiei să detecteze cauza oricărei boli, deci implicit a cancerului, care își caută vindecarea. Există trei cauze fundamentale identificate de homeopatie drept cauze ale bolilor: „Psora” (aberațiile pe care le generează mintea), „sycosis” (proliferarea nedorită a unor celule) și „syphillis” (degenerarea țesuturilor afectate). Cancerul este o urmare a tuturor acestor motive de bază, cunoscută sub numele de „khova”. Homeopatia poate atinge un nivel al detectării pericolului proliferării unor celule canceroase înainte de confirmarea prin biopsie, și asta folosind metode preclinice, cum sunt semnele sau simptomele insesizabile uneori chiar de pacient, întrucât abordează posibilitatea ca o persoană să dezvolte boala la un moment dat, deci într-un stadiu pre-primar.

„Medicamentele patentate contravin principiului domeniului”

691 8 3- Ce părere aveți despre piața medicamentelor homeopate?

- După părerea mea, nu există formule universale și general valabile pentru medicină, întrucât fiecare organism reacționează altfel la un tratament sau altul. De aceea, consider că guvernele ar trebui să retragă medicamentele patentate de acest tip, întrucât contravin principiului homeopatiei, care susține că nu există două persoane identice și fiecare caz trebuie tratat individual.

- Care este nivelul actual al cercetării în domeniul homeopatiei?

- Pe acest domeniu avem doar în India 2.000 de practicieni cu un istoric al medicinei alternative de peste două secole. Ne bazăm pe teoria cauză-efect și, pentru a da toate asigurările necesare publicului, colaborăm în cercetările noastre cu Consiliul Central pentru Cercetare în Homeopatie.

20% dintre pacienţii lumii depind de medicina alternativă

„Ţelul global «sănătate pentru toţi» nu va putea fi atins fără tratamentele complementare”

- La nivel mondial a fost lansat un țel numit „sănătate pentru toți”. Va putea fi acesta atins în orizontul proiectat al anului 2020?

- Acest scop universal nu poate fi atins fără tratamentele complementare. Acestea trebuie introduse în curentul medicinei clasice, întrucât unii oameni se hrănesc prea mult, alții sunt prea stresați, iar în alte părți ale planetei există populații întregi care nici măcar nu știu dacă vor beneficia de masa următoare, toate acestea, și multe altele, cu consecințe asupra sănătății. În aceste condiții, nu se pot edifica spitale ultramoderne peste tot, iar homeopatia este soluția rapidă, accesibilă și eficientă.