Main menu

header

692 6 1de Sorin Dumitrescu şi Daniel Alexandrescu

Astrele stăpânesc destinul oamenilor şi imprimă influenţe asupra moralului, psihicului şi fizicului lor pe tot parcursul vieţii pământeşti. În funcţie de aspectele şi de poziţia planetelor în raport cu cele 12 zodii ce parcurg pământul, se stabileşte predispoziţia semnului zodiacal spre anumite boli. Iată spre ce tipuri de boli sunteţi predispuşi, având în vedere perioada în care v-aţi născut.

Berbec

21 martie - 19 aprilie

Aflaţi sub influenţa planetei Marte ce guvernează capul şi faţa, Berbecii reprezintă cele mai dinamice caractere ale zodiacului. Deşi înzestrate cu o energie fizică neobişnuită, persoanele aflate sub acest semn zodiacal au o sensibilitate exagerată, sunt foarte emotive şi fac dovada unui temperament bilioso-nervos. Pentru a-şi consuma surplusul de energie pe care îl au, dar şi pentru a evita transformarea acestuia în energie nervoasă negativă, Berbecilor le este recomandată foarte multă mişcare. Sub influenţa lui Marte, Berbecii sunt predispuşi la tulburări mentale, dureri de cap acute şi la răniri accidentale. Persoanele Berbec trebuie să fie foarte atente la oboselile care zdruncină sistemul nervos şi trebuie să se ferească de griji inutile, învăţând să se relaxeze.

Nativilor Berbec li se potriveşte păducelul. Acesta calmează stările de nervozitate, durerile de cap şi migrenele, insomniile şi problemele cardiace cu substrat nervos.

Alimente recomandate: ceapa şi prazul (are efect sedativ şi fluidifică sângele), condimentele, ardeiul iute şi muştarul (cu măsură).

Taur

20 aprilie - 20 mai

692 6 2Aflat sub semnul planetei Venus, Taurul este zodia ce se află sub semnul unei mari dragoste de viaţă. Pentru că se hrăneşte din micile plăceri ale vieţii, Taurul este predispus de cele mai multe ori la boli de stomac. În acest sens, Taurul trebuie să înlăture cu foarte mare atenţie excesele alimentare. Zodia Taurului stăpâneşte gâtul şi rinichii, de aceea amigdalita şi laringita sunt boli frecvent întâlnite în cazul Taurului. Nativul Taur dispune de un temperament limfatico-nervos, lent şi cu toate acestea este bine să-şi supravegheze tensiunea arterială. Pe măsură ce înaintează în vârstă se măreşte riscul apariţiei unor tulburări de circulaţie arterială. Îi este recomandată o alimentaţie bogată în sulfat de sodiu. Taurul este înzestrat cu o constituţie puternică, însă preaplinul vitalităţii sale îl expune la o moarte neaşteptată.

Menta este cea mai potrivită plantă pentru zodia Taurului. Aceasta combate laringita şi durerile menstruale, calmează durerile abdominale şi este recomandată pentru problemele cu aparatul respirator.

Alimente recomandate: sparanghel, anghinare, cereale şi fasole.

Gemeni

21 mai - 20 iunie

692 6 3Zodia Gemeni guvernează membrele superioare, toracele, coloana vertebrală şi partea sistemului nervos care le însoţeşte. Gemenii au o constituţie mai fragilă şi obosesc destul de repede. Cu toate acestea, nativii Gemeni pot avea o viaţă destul de lungă graţie vitalităţi sale nervoase. Printre afecţiunile la care sunt predispuse persoanele din această zodie se numără tuberculoza, bolile oculare şi pulmonare, tulburările hepatice. Unii reprezentanţi ai acestei zodii au un temperament bilioso-sangvin, iar alţii bilioso-nervos, din această cauză fiind predispuse la depresie şi la debilitate generală. Produsele alimentare pe care le consumă trebuie să aibă un conţinut ridicat de clorură de potasiu.

Sovârful este planta recomandată zodiei Gemenilor. Acesta tratează afecţiunile respiratorii, dar şi reumatismul şi artrozele.

Alimente recomandate: mazăre, fasole cu bob lat, morcovi, migdale, ceaiurile de chimen sau de anason.

Rac

21 iunie - 22 iulie

692 6 4Semnul zodiacal al Racului guvernează plămânii şi organele digestive. Are un organism exagerat de sensibil şi din această cauză tinde să acorde o importanţă exagerată bolilor. Racul este predispus la boli de stomac, la reumatisme, deformaţii artritice ale membrelor, la constipaţii şi la o proastă circulaţie a sângelui. Din cauza delicateţii sale psihice, Racul trece de la o stare nervoasă la alta. Este când trist, când îngrijorat, când amărât şi se lasă pradă tuturor neliniştilor şi emoţiilor prin care trece. Îi este indicată o alimentaţie bazată pe produse ce conţin fluorură de calciu.

Planta recomandată este tarhonul, folosit în combaterea tulburărilor digestive, ajutând şi la refacerea stocului de săruri minerale.

Alimente recomandate: varză albă şi roşie, napi, peşte, lactate.

Leu

23 iulie - 22 august

692 6 5Persoanele aflate sub zodia Leului se manifestă sub forma unui caracter vioi, energic, sangvin nervos. Echilibrul psihic al Leului influenţează puternic starea sa generală de sănătate, excesul de vitalitate specific făcându-l rezistent în faţa oricărui tip de boală. Are, de asemenea, o capacitate foarte mare de însănătoşire şi se reface repede chiar şi după boli foarte grele. Bolile asociate acestui semn zodiacal sunt cele de inimă şi ale articulaţiilor. Leul trebuie să aibă grijă de coloana sa vertebrală pentru că este predispus la numeroase deformaţii cauzate îndeosebi de accidente. Sensibil la schimbările bruşte de vreme, Leul se poate îmbolnăvi şi de reumatism acut sau cronic. Şi poate avea mult de suferit dacă nu tratează cum se cuvine această afecţiune. Din dieta lor zilnică nu ar trebui să lipsească alimentele bogate în vitamina A şi D.

Cea mai bună plantă pentru Lei este rostopasca. Aceasta combate insuficienţa cardiacă şi artrita, reduce presiunea arterială, dar este foarte bună şi ca tratament în rezolvarea bolilor ochilor.

Alimente recomandate: orez, miere, şofran, dafin, rozmarin, urzici, ştevie, spanac.

Fecioară

23 august - 22 septembrie

692 6 6Fecioara simbolizează stomacul, ficatul, intestinele, pancreasul şi apendicele. Bolile de care suferă Fecioara sunt strâns legate de organele enumerate. Prin urmare, zodia Fecioarei este predispusă spre afecţiuni ale tranzitului intestinal sau spre boli precum diareea, peritonita sau dizenteria. Pentru că în copilărie a suferit de aproape toate bolile specifice acestei perioade, la maturitate Fecioara tinde să fie puţin ipohondră, consumând în exces medicamente. Chiar şi atunci când nu este nevoie de ele...

Rozmarinul este cel mai indicat pentru Fecioare, fiind un tratament garantat pentru bolile digestive, dar şi a stărilor de oboseală fizică şi psihică, boli ale rinichilor, ficatului sau pancreasului.

Alimente recomandate: cartofi, ţelină, gulii, orez, verdeaţă, citrice, ouă sau peşte.

Balanţă

23 septembrie - 22 octombrie

692 6 7Mişcarea planetelor în semnul zodiacal al Balanţei influenţează rinichii şi duce la apariţia bolilor de vezică şi de rinichi sau a bolilor de intestine. Balanţa poate suferi de nefrită, colică renală sau iremie. Fiind foarte sensibile din punct de vedere psihic, persoanele Balanţă de vârsta a doua sau a treia sunt mai predispuse decât Balanţele mai tinere spre migrene, nevralgii sau neurastenii. Regimul alimentar al Balanţei trebuie să se bazeze pe legumele şi fructele ce conţin fosfat de sodiu.

Ardeiul iute, recomandat pentru Balanţe, este un veritabil detoxifiant şi depurativ, fiind bun în tratarea diabetului, a afecţiunilor prostatei şi a tulburărilor digestive.

Alimente recomandate: cereale, sparanghel, broccoli şi fasole.

Scorpion

23 octombrie - 21 noiembrie

692 6 8De un temperament limfatico-sangvinic, Scorpionul guvernează organele genitale, colonul, rectul şi anusul. Este foarte probabil ca reprezentanţii acestei zodii să sufere de hemoroizi, de hepatită sau de afecţiuni ale organelor sexuale interne şi externe. Mai sunt predispuşi, de asemenea, şi la friguri sau la dureri violente de cap. Scorpionul are un organism care suportă destul de greu boala şi se reface după o perioadă destul de îndelungată. De pe masa unui Scorpion nu ar trebui să lipsească alimentele ce conţin o cantitate însemnată de sulfat de calciu.

Planta cea mai potrivită este porumbarul, care ameliorează infecţiile aparatului genital şi urinar, are proprietăţi laxative, antiseptic şi antiinflamatoare.

Alimente recomandate: ceapă, ardei capia, urzică, praz, ardei gras, nuci, spanac.

Săgetător

22 noiembrie - 21 decembrie

692 6 9Semnul Săgetătorului guvernează membrele inferioare, îndeosebi coapsele şi anusul, arterele şi sângele. Printre afecţiunile care îi pot produce îngrijorare unui Săgetător sunt incluse tulburările de natură sangvină, fracturile de femur, sciatica, bolile de ficat sau calculii biliari. Surmenajul pe termen îndelungat îl determină să clacheze atât fizic, cât şi nervos, ducând cu timpul la intensificarea afecţiunilor nevrotice. De un temperamant nervoso-bilios, săgetătorul face exces de zel atunci când vine vorba despre mâncare şi băutură. Este bine să înveţe să se modereze şi să guste din deliciile vieţii mai cu măsură.

Măceşul putem spune că le înglobează pe toate, ameliorând durerile de picioare, problemele de circulaţie periferică şi combate avitaminozele.

Alimente recomandate: ceapă, usturoi, ţelină, dafin, citrice (grepfrut, coacăze roşii sau negre), păstârnac, ficat de pasăre, verdeaţă, gălbenuş crud, morcovi, salate crude sau fructe bogate în bioxid de siliciu.

Capricorn

22 decembrie - 19 ianuarie

692 6 10Semnul zodiacal al Capricornului reprezintă genunchii, femurul, stomacul, unghiile şi părul. Sistemul de eliminare a toxinelor specific Capricornului este unul deficitar, favorizând apariţia afecţiunile hepatice, a dermatitelor, a pancreatitelor sau a nefritelor. Deşi este unul dintre cele mai rezistente semne zodiacale, în faţa unei boli prelungite, Capricornul manifestă tendinţa de autoizolare. Temperament limfatico-nervos, în faţa bolii, Capricornul poate ajunge la tristeţe, la melancolie şi la pesimism. Cerealele, gutuile, sfecla sau spanacul din alimentaţie pot amelioara slăbiciunile de stomac la care este predispus. Vitamina C ajută la recăpătarea vitalităţi care îi este specifică.

Tătăneasa este planta recomandată Capricornului, având efecte antiinflamatoare şi regenerează ţesuturile. De asemenea, este benefică în cazul rănilor, tumorilor, nevralgiilor, fracturilor şi entorselor.

Alimente recomandate: cartofi, peşte, ovăz, urzică, ciuperci de pădure, cereale, gutui, sfeclă sau spanac.

Vărsător

20 ianuarie - 18 februarie

692 6 11Influenţa astrelor asupra Vărsătorului se reflectă în circulaţia sângelui şi în sistemul nervos. Spiritul de cugetător şi deschiderea spre lumea abstractă a ideilor îi produc Vărsătorului stări de nervozitate însoţite uneori de tulburări de somn, atacuri de panică, exuberanţa dusă la extreme şi deprimări din care cu greu îl mai poţi scoate. Tulburările de natură nervoasă duc la rândul lor la mărirea riscului de apariţie a unor boli precum tahicardia, varicele, hemoroizii sau afecţiunile gastrice. Sunt recomandate alimentele boga- te în clorură de sodiu, substanţă ce ajută la refacerea organismului acestei zodii.

Planta recomandată Vărsătorilor este valeriana, aceasta fiind bună pentru tratarea bolilor nervoase şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Alimente recomandate: porumb, mere, ridichi, ţelină, alune, citrice, fructe uscate.

Peşti

19 februarie - 20 martie

692 6 12Aşezarea planetelor la naşterea Peştilor îi face pe aceştia sensibili atunci când vine vorba despre picioare, mucoase sau limfă şi le dau o oarecare predispoziţie spre boli precum tuberculoză, limfatism, infecţii microbiene localizate la nivelul mucoasei. Peştii sunt exagerat de sensibili şi în privinţa frigului pentru că răcesc foarte uşor şi capătă repede viroze şi pneumonii. Devin în scurt timp ataşaţi de droguri, de sedative, de tranchilizante, de alcool sau de tutun, găsind în ele modalitatea perfectă de a scăpa de stimulii perturbatori din exterior. De aceea, cei născuţi sub acest semn trebuie să se abţină de la orice excese şi necumpătare. Reflexoterapia poate face minuni în multe dintre afecţiunile Peştilor.

Teiul este planta recomandată zodiei Peştilor, având efect calmant şi antiinflamator. De asemenea, este potrivit pentru stări anxioase, insomnii şi reumatism şi pentru afecţiuni ale sistemului nervos.

Alimente recomandate: pepeni, castraveţi, ananas, dovlecei, alimente care conţin lichid.