Main menu

header

700 9 3de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Plantă medicinală cu o uimitoare acțiune pe direcția unui mare număr de afecțiuni, curcubețica este pe cât de modestă, pe atât de puternică.

Poate stopa evoluţia cancerului de prostată şi a celui esofagian

Planta are o valoare terapeutică deosebită în tratamentul tumorilor maligne, iar dacă bolnavii o folosesc încă din faza incipientă, chiar le poate vindeca. În general, potrivit literaturii de specialitate, curcubețica stabilizează evoluţia cancerului, oprind înmulţirea necontrolată a celulelor. Pentru cancer intestinal, genital, de rect, de prostată, se recomandă clismele cu plantă, făcute o dată la două zile. În cazul în care acestea sunt contraindicate, se fac zilnic băi de şezut. În cancerul esofagian se face gargară cu ceai de curcubețică, tătăneasă şi muşeţel, preparat întocmai ca şi cel pentru clisme, astfel: două lingurițe cu plantă se pun la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru zece minute, după care se strecoară. În cazul cancerului de piele se face o dată la două zile o clismă cu plantă şi, în plus, se aplică zilnic o cataplasmă, repetându-se până la dispariţia totală a leziunii.

Tinctura a salvat de la amputare degetele pacienţilor

Rănile (inclusiv cele de la intervenţii chirurgicale) care nu se închid se tratează cu comprese cu tinctură de curcubețică. Un tifon bine îmbibat cu tinctură de plantă, care se procură de la magazinele de profil, se pune pe locul afectat vreme de 30 de minute, după care se îndepărtează compresa şi se lasă pielea să se zvânte vreme de cel puțin o jumătate de oră. Pentru rănile greu vindecabile la degetele de la mâini şi de la picioare, se umple pe jumătate un păhărel cu tinctură de plantă, după care se înmoaie în el degetul afectat vreme de 20-30 de minute. În câteva zile, infecţia se va retrage şi apoi va dispărea. Sunt multe cazuri de pacienţi cărora trebuia să le fie amputat degetul şi l-au salvat ca prin minune doar cu acest tratament simplu. Iar pentru a lupta eficient cu eczemele, dermatozele, infecţiile cu ulceraţii, rănile, tăieturile şi arsurile de orice fel, se prepară un ceai de curcubețică - la o linguriţă cu plantă se toarnă 250 ml apă clocotită. După ce aceasta se răceşte, locul afectat se va tampona cât mai des, iar peste noapte se vor pune comprese.

PONT. Curcubețica are acțiune antiinfecțioasă și de refacere celulară, precum și de sporire a rezistenței organismului.

Acţiune benefică asupra candidozei

Curcubețica este faimoasă pentru acțiunea benefică asupra ulcerului gastroduodenal, ca și în cazuri de pancreatită, constipaţie, paraziți intestinali. La nivelul sistemului reproducător feminin acționează benefic împotriva candidozelor, anexitelor grave, a fibromului uterin, ulceraţiilor uterine, a cancerului uterin și a chisturilor ovariene. Atenție! Întrucât este o plantă cu potențial toxic însemnat, curcubețica este administrată intern numai sub supravegherea și la recomandarea unui specialist, întrucât poate avea efecte adverse semnificative. Dar în doze mici, de până la 1,5 grame pe zi pentru un adult, administrate o perioadă limitată de timp (maximum o lună), planta nu prezintă niciun inconvenient, fiind chiar un remediu rapid în tratarea hepatitelor virale şi a infecţiilor intestinale.