Main menu

header

de Cristina Tache

Maracuia, cunoscută şi sub denumirea de fructul pasiunii, provine din zona Amazonului, în prezent fiind cunoscute peste 300 de specii. Fructul pasiunii are o formă lunguiaţă, coaja groasă, iar culoarea diferă funcţie de specie, de la alb-verzui la purpuriu.

Eficient în curele de slăbire
Fructul pasiunii are proprietăţi laxative, curăţând intestinul gros de toxinele care, potrivit unor studii, au un rol important în creşterea în greutate. De asemenea, aceste toxine acumulate în organism reprezintă un stres metabolic, ce accelerează mărirea depozitelor adipoase. În curele de slăbire este recomandat alături de căpşuni, kiwi şi ananas. Pentru o cură eficientă, trei zile pe săptămână trebuie consumate doar salate care să conţină fructul pasiunii.

Încetineşte procesul de îmbătrânire
Fructul pasiunii are un conţinut bogat în minerale, vitaminele A, C şi E şi antioxidanţi. În cosmetică, efectele sale sunt foarte apreciate. Încetineşte procesul de îmbătrânire prin aportul mare de antioxidanţi şi de vitamine, menţine vitalitatea pielii, previne apariţia ridurilor. De asemenea, are efecte antiinflamatorii, fiind indicat în bolile de piele. Extractele de fructul pasiunii se regăsesc în multe produse cosmetice dedicate îngrijirii tenului, buzelor, părului şi în cremele de corp.

Ameliorează simptomele astmului
La nivelul tubului digestiv, fructul pasiunii aduce beneficii importante, protejând stomacul şi prevenind bolile stomacale precum gastrita sau ulcerul. Este un bun laxativ, îmbunătăţind tranzitul intestinal. Are efecte detoxifiante şi este indicat în colite.
Studii recente au demonstrat că fructul pasiunii ameliorează simptomele astmului, prin conţinutul de flavonoizi. Mai mult, se pare că aduce beneficii şi în cazul hipertensiunii arteriale, în problemele menstruale, fiind bogat în substanţe cu rol enzimatic.

Cocteil revigorant

Ingrediente: cinci fructe coapte, un litru de apă, gheaţă, zahăr sau miere.
Mod de preparare: se aleg fructe galbene, coapte bine. Se taie fiecare pe jumătate, se scoate pulpa şi se pune într-un blender. Se adaugă o cantitate de apă de trei ori mai mare decât cea de pulpă şi se mixează bine, cam un minut. Când seminţele negre se separă de pulpă se scoate amestecul şi se strecoară. Apoi se adaugă apă de trei ori mai multă decât cantitatea de fruct şi zahăr după gust. Se toarnă sucul obţinut într-o sticlă mare şi se pune la frigider. Sucul se consumă zilnic dimineaţa, în scopuri curative sau sub formă de cocteil cu rom sau cu votcă.