Main menu

header

721 7 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Aproape orice poate să rămână prins în pielea dumneavoastră, de la o bucată ascuţită de lemn, un ciob de sticlă până la o aşchie de metal. Iar aceste mici obiecte pot să provoace o durere considerabilă, în special dacă rămân blocate într-un loc sensibil. Iată câteva remedii care vă vor fi de mare ajutor într-o astfel de situație.

Utilizaţi un ac stropit cu ulei de levănţică

Într-o primă fază, așchiile rămase în piele se pot scoate cu penseta. Ulterior, spălați foarte bine zona din jurul așchiei cu apă caldă și săpun. De asemenea, un remediu eficace este şi folosirea unui ac stropit cu ulei de levănţică. Puneți pe zona afectată o coajă de banană coaptă (cu partea dinspre miez pe așchie) și bandajați. Enzimele vor scoate foarte repede așchia de sub piele. Dacă aveți o așchie pe vârful degetului, umpleți o sticlă cu apă fierbinte, apoi puneți deasupra sticlei partea degetului în care este prinsă așchia. Pe măsură ce apăsați, căldura apei va „arunca” așchia.

Întindeți rășină caldă de pin pe zona afectată

O metodă foarte bună este cea folosită și în prezent de tăietorii de lemne, care întind rășină caldă de pin pe piele, îndepărtând după ce se usucă, odată cu așchia. Și bucătarii au remediile lor pentru a scăpa de neplăcutele așchii: grăsimea de porc. Se impregnează pielea din jurul așchiei cu grăsime sau cu ulei, iar aceasta va putea fi scoasă foarte repede. Așchia de lemn ar putea ieși singură dacă înmuiați zona de piele lezată într-un pahar cu apă caldă în care ați dizolvat o linguriță cu bicarbonat de sodiu. Această procedură se face de două ori pe zi.

Puneți o bucățică de ceapă

Deși pare greu de crezut, ceapa vă ajută să scoateți mai repede o așchie care v-a intrat în piele. Procedeul este simplu. Puneți pe locul în care v-a intrat așchia o bucățică de ceapă și bandajați zona. După o oră, îndepărtați bandajul și încercați să curățați zona. Din cele mai vechi timpuri, bătrânii au folosit un remediu eficace și în zilele noastre. Pentru așchiile care nu ies ușor, acoperiți zona cu o prișniță din pâine. Faceți acest lucru folosind trei, patru felii de pâine pe care le acoperiți cu apă fierbinte până se transformă într-o pastă groasă. Pentru așchiile puternic intrate în piele, sunt necesare mai multe aplicări.