Main menu

header

de Claudia Stan

Gulia este o legumă întâlnită pe tot mapamondul, dar care este folosită cel mai intens în ţările nordice. Sucul de gulii este asemănător unui elixir al tinereţii, foarte nutritiv. Conţine toate vitaminele de care organismul are nevoie pentru a se menţine sănătos şi ajută la tratarea multor afecţiuni.

Întăreşte oasele
Leguma întruneşte toate calităţile pentru a face parte din alimentaţia zilnică. Este indicat consumul guliei în special de copiii şi bătrânii ale căror oase sunt sensibile. Cu un bogat conţinut de vitamina C, gulia ajută în fortificarea oaselor, cartilajelor, dinţilor şi gingiilor. Totodată, grăbeşte cicatrizarea rănilor şi are proprietăţi antioxidante. Se recomandă consumul guliilor crude, în salate de crudităţi sau simple. Vitamina B ce se află în această legumă contribuie la fabricarea globulelor roşii, prevenind leucemia. Multitudinea de vitamine şi minerale, în cantităţi mari, revitalizează organismul şi întăreşte sistemul imunitar.

Reduce febra
Crudă sau gătită, gulia vă pune pe picioare! Este recomandată tuturor persoanelor care au organismul slăbit după un efort fizic, psihic sau după o operaţie. Sucul proaspăt de gulie răcoreşte corpul şi vă ajută să ieşiţi repede din starea febrilă. În plus, previne apariţia pietrelor la rinichi şi la ficat, reduce inflamaţiile vezicii urinare.
Pentru a slăbi sănătos beţi în fiecare zi câte trei pahare cu suc proaspăt de gulie. Acesta ajută în arderea grăsimilor, completează deficitul de vitamine şi de minerale, asigurându-vă o siluetă de invidiat. Totodată, gulia previne constipaţia şi toate bolile de stomac. Adăugaţi în storcător, pe lângă trei gulii de mărime medie şi doi morcovi, iar sucul rezultat beţi-l în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, pentru a combate hiperaciditatea gastrică.

Alegeţi guliile potrivite ca mărime. Cele mari pot fi lemnoase! Pentru a beneficia la maximum de vitaminele din legumă nu o curăţaţi de coajă!