Main menu

header

729 7 2de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Potrivit ultimelor cercetări asupra calităților cireșelor, sucul acestor fructe parfumate are capacitatea de a susține flora intestinală, echilibrând nivelul bacteriilor „bune”, cărora le încurajează reproducerea.

Menţine inima sănătoasă

Un studiu recent asupra cireșelor, derulat la Universitatea Arkansas, din SUA, a pus în evidență faptul că polifenolii din sucul de cireșe au capacitatea de a susține flora intestinală. Grație antioxidanților pe care îi conțin aceste fructe, sucul rezultat poate fi folosit cu rezultate excelente în cure de minimum cinci zile, pentru reducerea inflamațiilor la nivelul intestinelor și reechilibrarea digestiei. „Rezultatele noastre arată că amestecul unic de polifenoli din cireșe conferă sucului capacitatea de a îmbunătăți semnificativ microflora intestinală, ceea ce are ca efect o serie întreagă de beneficii extinse”, explică Franck Carbonero, autor al cercetării. Printre aceste urmări pozitive se numără susținerea sistemului imunitar și buna funcționare a inimii.

Contribuie la obţinerea unei odihne de calitate

Sucul de cireşe reduce inflamaţiile şi stresul oxidativ. Studiile au demonstrat faptul că o cură cu suc de cireșe are proprietatea de a acționa asupra afecțiunilor care implică inflamații, ameliorând simptomele artritei. De asemenea, sucul de cireșe are efecte asupra durerilor musculare, pe care le diminuează semnificativ. Este binecunoscut faptul că acționează similar antiinflamatoarelor neste- roidiene, ca urmare este folosit pe scară largă de sportivi. Totodată, în cazul în care suferiți de insomnie sau de o calitate slabă a odihnei, tot sucul de cireșe este soluția, întrucât favorizează instalarea somnului şi contribuie la obţinerea unei odihne de calitate. Pentru acest efect este suficient să beți seara, înainte de culcare, un pahar cu suc de cireșe.

O ceșcuţă cu suc de cireșe conține o cantitate apreciabilă de zahăr, așadar, dacă încercați să pierdeți kilograme sau aveți trigliceridele mărite, acest suc nu este recomandat