Main menu

header

743 7 1de Adelina Marin şi Alexandru Brădescu

Ginsengul este planta medicinală poate cea mai cunoscută din întreaga lume, dar și cea mai cultivată, având 11 specii diferite. Poate fi plantată și în România doar dacă solul are aportul de substanțe nutritive corespunzătoare și prin administrarea de îngrășăminte adecvate.

Înlătură stările de oboseală

Fiind o plantă cu efecte tonice și revitalizante pentru organism, ginsengul ajută la ameliorarea stărilor de oboseală fizică și mentală. Îl pot folosi și persoanele sănătoase, dar care vor să-și sporească performanța fizică. Componentele din rădăcină pot susține organismul în perioadele stresante, cum ar fi examenele, pentru că au marele beneficiu de a stimula memoria și concentrarea. Puneți o linguriță cu pulbere de ginseng într-un săculeț sau într-un filtru de ceai. Aduceți apa din ibric la punctul de fierbere și apoi stingeți focul, lăsând apa să se răcorească timp de două-trei minute. Turnați apa într-o cană și lăsați pulberea de ginseng să se infuzeze pentru minimum cinci minute. De asemenea, pulberea de ginseng pe care o găsiți în magazinele naturiste poate fi utilizată la prepararea ceaiului de ginseng sau ingerată ca atare. Pudra poate fi adăugată în iaurturi, sucuri de fructe sau de legume sau în orice alte băuturi.

Dă energie bolnavilor care fac chimioterapie

Ingredientele active din ginseng au abilitatea de a inhiba creșterea tumorilor și sporesc energia bolnavilor care fac chimioterapie. Starea de letargie ex- tremă și de energie scăzută a persoanelor bolnave de cancer este mult diminuată în timpul tratamentului și după terminarea acestuia cu ginseng. Însă, pentru a ajuta organismul să treacă peste stresul asociat bolii, înainte de a lua suplimente naturiste cu ginseng trebuie consultat medicul, acestea putând sau nu interacționa cu alte medicamente sau tratamente.

Îmbunătățeşte viața sexuală

Medicina tradițională chinezească folosește ginsengul pentru că stimulează funcțiile erectile ale bărbatului și libidoul la ambele sexe. Ginsenozidele facilitează erecția prin inducerea vasodilatației și relaxării țesuturilor erectile. Planta are capacități de stimulare a nivelurilor de testosteron din corp, poate activa ejacularea prematură și oferi erecții mai puternice.

PONT. Asiaticii consumă planta atoatevindecătoare în stare crudă pentru a combate halena, deoarece ucide bacteriile din cavitatea bucală.

Aportul de ginseng pe termen lung îmbunătățește calitatea vieții

Bogat în fitonutrienţi, este leacul antiîmbătrânire miraculos

Ginsengul continuă să își dezvăluie tot mai multe beneficii, iar studiile făcute în domeniu arată abilitatea acestei plante de a inhiba procesul de formarea a ridurilor, mărind, totodată, nivelul de hidratare de la nivelul țesuturilor pielii. Datorită proprietăților sale de reîntinerire este larg utilizat în industria cosmetică. Este un ingredient activ al tuturor produselor de îngrijire a pielii, aproape nelipsit din compoziția demachiantelor, tonicelor faciale și a loțiunilor hidratante destinate menținerii elasticității și vitalității pielii. Este un component activ de succes în compoziția loțiunilor de mâini și de corp, cremelor pentru picioare, balsamurilor de buze și tratamentelor antiacneice.