Main menu

header

751 8 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Cunoscută și apreciată la început în Rusia, pufulița a ajuns să fie folosită peste tot în lume, medicina modernă confirmând proprietățile uimitoare ale plantei pentru îmbunătăţirea metabolismului, întărirea sistemului imunitar, detoxifierea organismului, împotriva insomniei, a durerilor de cap, a gripelor şi răcelilor.

Reglează menstruația

Studii recente au demonstrat că ceaiurile din pufuliţă previn apariţia tumorilor şi combat afecţiunile sistemului urogenital. În cazul adenomului de prostată, turnați două căni cu apă clocotită peste două linguri cu frunze de pufuliţă și lăsați la infuzat timp de oră, apoi strecurați. Se administrează o cană, de două ori pe zi, dimineaţa pe stomacul gol, şi seara, cu 30 de minute înainte de culcare. Cura durează o lună. În cazul prostatitei, amestecați în părţi egale frunze uscate şi mărunţite de pufuliţă şi de mesteacăn. Peste o lingură din acest amestec, se toarnă o cană cu apă clocotită. Lăsați la infuzat timp de două ore, apoi strecurați și consumați o treime de cană, de trei ori pe zi, cu 20 de minute înaintea meselor principale. Tratamentul durează cinci săptămâni. Pentru reglarea menstruației, peste o lingură cu frunze de pufuliţă şi o lingură cu flori de codiţa-şoricelului turnați două căni cu apă clocotită, lăsați la infuzat o oră și strecurați. Se consumă o lingură, de trei-patru ori pe zi, înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de 12 zile.

Tratează sinuzita

Dacă suferiți de pancreatită, amestecați două linguri cu frunze și flori de pufuliţă cu o lingură cu flori de gălbenele și lăsați la infuzat timp de o oră în 300 ml apă clocotită. Consumați 50 ml preparat călduț, înainte şi după mesele principale ale zilei, timp de 21 de zile. Împotriva sinuzitei, fierbeți două linguri cu frunze și flori de pufuliţă în jumătate de litru de apă. Lăsați să se răcească, strecurați și consumați o treime de cană, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale, timp de șapte zile.