Main menu

header

757 7 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Kelp este o algă marină brună hrănitoare, bogată în substanţe minerale și o alternativă sănătoasă la foarte multe suplimente obținute prin sinteză chimică.

Sursă importantă de minerale alcaline

Kelp este o sursă importantă de minerale alcaline, precum calciul şi magneziul. În aceste condiții, consumul acestei alge mineralizează corect organismul, înlăturând oboseala, nervozitatea, dezechilibrele emoționale și schimbarea frecventă a stării de spirit. Totodată, kelp este considerată cea mai hrănitoare iarbă a mării, fiind extrem de bogată în iod. Ca urmare, alga reglează tiroida, stimulând metabolismul şi reducând greutatea în exces. Pentru cei care prezintă creşterea în dimensiuni a glandei tiroide, kelp este utilizată şi ca antiinflamator, efect dat de prezenţa unui polizaharid care readuce glanda la dimensiuni normale. Pentru combaterea afecţiunilor tiroidiene se pot administra, la recomandarea specialistului, câte 1/4 de linguriţă cu pulbere de algă de maximum trei ori pe zi, sau sub formă de capsule 600 mg/zi, cu un pahar mare cu apă.

Stimulează memoria pe termen lung

Kelp este şi o sursă excelentă de potasiu, fier, vitamina B6, riboflavină şi fibre alimentare. În plus, fitochimicalele din această algă au capacitatea de a detoxifica organismul. Potrivit specialiștilor, kelp conține și fucoză, substanță cu potențial antiviral care stimulează memoria pe termen lung, combate alergiile şi tratează afecţiunile plămânilor. Extern, pudra de kelp este utilizată pentru remodelare corporală, atenuarea vergeturilor şi a celulitei, având efect de stimulare a microcirculaţiei, refermizant şi remineralizant, favorizând schimburile metabolice. Un produs care poate fi utilizat acasă se prepară astfel: se pun 10 g pudră de kelp în 100 ml apă plată, se amestecă şi se lasă la macerat, în loc răcoros şi întunecos, timp de 24 de ore. Se filtrează, iar rezultatul se utilizează imediat, prin masaj, împotriva aglomerărilor de grăsimi, pe zonele afectate de celulită, în locurile cu tulburări circulatorii, pe cicatrice.

Atenție! Alga kelp nu este recomandată persoanelor sub 18 ani, femeilor însărcinate sau celor care alăptează.