Main menu

header

783 7 2de Carmen Ciripoiu şi Ştefania Băcanu

Unul dintre cele mai iubite condimente, anasonul, este recunoscut pentru incredibilele sale proprietăți gastrointestinale. Însă virtuțile sale nu se opresc nici pe departe aici...

Semințele elimină gazele de la stomac

Suferiți de balonare, colită de fermentație sau de colon iritabil? Atunci ar trebui să aveți totdeauna anason în bucătărie. Și asta pentru că micuțele semințe au un puternic efect antiinflamator și de eliminare a gazelor de la stomac. În acest sens, se administrează o jumătate de linguriță cu semințe de anason, de trei ori pe zi, cu zece minute după masă. În cazul digestiei dificile, tot semințele de anason sunt un remediu eficient pentru balonare, atonie gastrică și inapetență. Se folosește un sfert de linguriță cu pulbere de anason, cu 15 minute înainte și după masă. De asemenea, anasonul este de ajutor și celor care suferă de diabet. Se consumă 5 g pulbere de anason proaspăt măcinată, timp de două luni, iar glicemia va scădea, potrivit specialiștilor, cu peste 30%. Tratamentul este de ajutor și pentru scăderea colesterolului rău.

Folosiţi pulbere în caz de candidoză

Pentru a scăpa de neplăcutele dureri cauzate de gastrita hiperacidă, beți ceai de anason. Acesta se obține prin infuzarea unei lingurițe cu semințe de anason și una cu semințe de in. Doamnele sau domnișoarele care suferă de candidoză trebuie să consume trei lingurițe cu pulbere de semințe de anason, în amestec cu trei lingurițe cu pulbere de rădăcină de cicoare pe zi. Această combinație ajută la combaterea fungilor și la reglarea florei intestinale. În plus, anasonul este excepţional pentru femeile aflate la menopauză, reușind să înlăture simptomele specifice, respectiv bufeuri, transpirații nocturne, palpitații și osteoporoză. În acest sens, se recomandă o cură de trei luni, perioadă în care se consumă o linguriță cu tinctură de anason, de patru ori pe zi. După o pauză de o lună, cura se poate relua. Pentru stimularea lactației, amestecați în părți egale pulbere de semințe de anason și pulbere de schinduf. Consumați o linguriță pe zi.