Main menu

header

788 7 2de Carmen Ciripoiu şi Adrian Pătrăuceanu

Folosite din cele mai vechi timpuri pentru vopsirea firelor de lână, apoi pentru schimbarea nuanței părului, în timp cojile de ceapă și-au dovedit eficiența în vindecarea multor afecțiuni.

Alungă crampele musculare

Fitoterapeuții ruși susțin că ceaiul din coji de ceapă întărește imunitatea, tonifică activitatea inimii și, totodată, activează producerea secreției biliare, fiind indicat în caz de hipertensiune arterială. De asemenea, această licoare are efect antiseptic, fiind de ajutor atunci când răceala este asociată cu o tuse seacă. În cazul în care apar durerile în gât se face o infuzie din câteva coji de ceapă la o cană cu apă fierbinte. Se strecoară și când preparatul este călduț, se folosește sub formă de gargară. Pentru a scăpa de crampele musculare și de durerile de cap, se infuzează câteva minute o linguriță cu coji de ceapă la 250 ml apă fierbinte. Se strecoară și jumătate se administrează la ora 18:00, iar restul la ora 21:00. Tratamentul durează în cazurile grave până la trei luni.

Reglează ciclul menstrual

Doamnele care au probleme cu ciclul menstrual, găsesc în infuzia de coji de ceapă o rezolvare a problemei. O lingură cu coji de ceapă se lasă la infuzat în 300 ml apă pentru câteva minute. Preparatul se strecoară și se bea zilnic, fracționat în trei părți, în cure de șapte zile, începând cu a zecea zi după terminarea menstruației. Pentru întărirea sistemului imunitar, amestecați o lingură cu coji de ceapă bine mărunțite cu o linguriță cu pudră de rădăcină de lemn dulce și 50 g ace de pin și puneți la fiert pentru 20 de minute în doi litri de apă. După ce a dat în clocot, adăugați două linguri cu măceșe zdrobite și mai lăsați un minut la fiert. Strecurați și păstrați la loc răcoros. Se consumă un litru pe zi. Dacă vă confruntați cu ciuperca unghiei, mărunțiți câteva coji uscate de ceapă și adăugați peste jumătate de litru de vodcă. Lăsați la macerat un sfert de oră. În acest preparat înmuiați un tifon curat și aplicați pe unghiile cu probleme, de două-trei ori pe zi.