Main menu

header

791 9 2de Sorin Dumitrescu şi Adrian Pătrăuceanu

Ardeiul iute oferă avantaje considerabile pentru sănătatea noastră. Un nutrient special conținut în ardeiul iute, numit capsaicina, determină gradul de iuțeală al ardeilor și oferă mari beneficii pentru organism.

Luptă cu virusurile și infecțiile fungice

Ardeiul iute conține cantități mari de betacaroten și de antioxidanți ce stimulează sistemul imunitar și ajută la vindecarea răcelilor și virozelor. Creșterea temperaturii corporale de la ingestia ardeiului activează sistemul imunitar în lupta cu virusurile și infecțiile. Acesta ameliorează circulația sângelui, dilată vasele de sânge și menține plămânii și inima sănătoasă.

Sursă de vitaminele A şi E

Ardeiul iute conține cantități adecvate de vitamina A care susţine vederea sănătoasă. Vitamina A este un antioxidant care reduce inflamația prin combaterea radicalilor liberi. Antioxidanţii sunt foarte importanţi pentru longevitate, cresc imunitatea și favorizează regenerarea celulelor. Vitamina E este, de asemenea, un nutrient abundent în ardeiul iute. Aceasta ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, are capacitatea de a echilibra nivelul de colesterol şi de a menține sănătatea pielii și părului.

Suprimă pofta de mâncare

Atunci când consumați ardei iute, rata metabolică crește prin generarea unui proces termogenic în organism. Acest proces generează căldură și folosește energie. Mai mult decât atât, consumul de ardei iute la micul dejun, suprimă pofta de mâncare pentru restul zilei. Acest lucru ajută la pierderea în greutate. Capsaicina din ardei are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare și deci are potențialul de a lupta cu cancerul. Consumul de cantități mari de ardei iute este eficient în combaterea cancerului de sân, de pancreas și de vezica urinară. Totodată, scade colesterolul seric și diminunează depozitele de lipide, reducând astfel coagularea excesivă a sângelui. Acest lucru este foarte util pentru sistemul circulator și pentru prevenirea bolilor de inimă.