Main menu

header

792 7 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Guaiac este un arbore care crește în America de Sud și care furnizează un ulei de excepție, folosit de sute de ani pentru o serie de beneficii pentru sănătatea locuitorilor din această parte a lumii și ale cărui proprietăți îi sporesc faima în fiecare zi.

Benefic contra astmului

Uleiul esențial de guaiac este prezent în lumânări parfumate, în unele băuturi sau feluri de mâncare exotice, precum și într-o serie de produse cosmetice. Produsul vine din Paraguay, unde arborele este considerat sacru, iar oamenii de știință se concentrează pe o serie de proprietăți pentru sănătate pe care le-a demonstrat acest ulei semisolid, ca o pastă, în culori de la galben la chihlimbar, care trebuie încălzit sau lichefiat pentru utilizare. Una dintre cele mai importante substanțe pe care le conține acest ulei este alfa-bulnesenul, considerat un important agent antiinflamator. Ca urmare, uleiul esențial de guaiac are efect împotriva durerilor articulare și în general a afecțiunilor care implică inflamații, așa cum sunt astmul, simptomele răcelii sau migrenele.

Relaxează musculatura

Uleiul esențial de guaiac are proprietatea de a purifica țesuturile și de a susține circulația limfatică și venoasă, notează agelesslacure.com. De asemenea, prin capacitatea de a induce o stare de calm, acest ulei aduce claritate minții, stimulează gândirea și echilibrează emoțional, prevenind astfel atacurile de panică, anxietatea sau depresia. În același timp, uleiul esențial de guaiac induce un somn odihnitor și contribuie semnificativ la relaxarea musculaturii încordate. De asemenea, potrivit unor studii recente, ueiul esențial de guaiac se poate dovedi util în tratarea anumitor tipuri de cancer. Specialiștii menționează faptul că uleiul esențial de guaiac este un produs foarte puternic, astfel încât este necesară diluarea acestuia cu un ulei purtător, cum este cel de migdale.

PONT. Folosit în aromoterapie, vindecare ayurvedică, tratamente holistice sau pentru masaj, uleiul esențial de guaiac funcţionează cel mai bine atunci când este încălzit la 40 de grade Celsius înainte de utilizare.