Main menu

header

794 4 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Fruct de excepție, plin de nutrienți dintre cei mai importanți pentru organism, ananasul este deopotrivă un excelent ingredient pentru frumusețea și sănătatea pielii. Preparatele cu ananas, preferabil măștile naturale făcute în casă, reprezintă soluții optime pentru catifelarea, exfolierea pielii sau atenuarea cicatricilor.

Elimină ridurile fine și punctele negre

Cea mai bună metodă prin care puteţi elimina ridurile fine, aluniţele şi negii este să aplicați suc de ananas direct pe piele. Vitamina C din acest fruct parfumat face ca acesta să fie perfect şi pentru pielea sensibilă. De asemenea, masca de faţă cu ananas va diminua efectele îmbătrânirii şi va reîmprospăta tenul, grație prezenței antioxidanţilor. „Pentru că are o concentrație mare de acizi cunoscuți ca AHA, sucul de ananas este un exfoliant excelent. În același timp, este ideal pentru pielea predispusă la apariția acneei sau afectată de petele pigmentare”, punctează medicul dermatolog Adarsh Vijay Mudgil, din New York. Fructul proaspăt, bine zdrobit și aplicat direct pe ten, regenerează, înlătură celulele moarte, îmbunătățește circulația sangvină la nivelul pielii, desfundă porii şi elimină punctele negre.

Strălucire și prospețime instant

Ananasul sub formă de mască naturală este ideal pentru a obține o strălucire și o prospețime instant atunci când nu aveți răstimpul de a ajunge la un cabinet cosmetic. Așadar, puneți o felie de ananas proaspăt în blender împreună cu două linguri cu lapte de cocos, mixați bine, apoi aplicați amestecul obținut pe ten, gât și decolteu. Secretul acestui efect este prezența enzmei numite bromelaină, care acționează ca un peeling chimic delicat.

Uniformizează și catifelează

794 4 2Ananasul este binecunoscut pentru proprietatea de a uniformiza culoarea pielii și de a catifela tenul. Una dintre formulele renumite pentru acest efect este masca realizată din o lingură cu piure de ananas făcut în casă și o linguriţă cu miere organică. Rutina este destul de simplă: curăţaţi tenul cu gelul preferat, uscați pielea, aplicați masca și lăsați să acţioneze zece minute, apoi îndepărtați-o folosind apă călduţă şi mişcări ușoare, circulare. După acest tratament aplicați o cremă hidratantă. Această combinație este indicată tuturor tipurilor de ten.

Amestecul cu iaurt hidratează

794 4 3Ananasul este foarte bogat în enzime benefice, care hidratează și tratează în mod natural. Iaurtul, în același timp, conține substanțe nutritive și acid lactic, care, de asemenea, ajută la refacerea epidermei și la strălucirea pielii. Formula de mască naturală constă în amestecul a trei linguri cu papaya proaspătă, trei bucăți mari de ananas și trei linguri cu iaurt. Tăiați papaya la jumătate și eliminați semințele. Folosind o lingură, scoateți miezul necesar și plasați-l într-un blender, alături de ananas proaspăt și de iaurt. Se mixează ingredientele până se amestecă bine. Puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de portocale, apoi aplicați amestecul pe ten. Lăsați să acționeze zece minute, apoi clătiți.

Întărește firul de păr

Prezența ananasului în dieta zilnică are efecte majore asupra sănătății și aspectului părului. Astfel, vitamina C şi antioxidanţii din acest fruct sunt foarte benefici pentru păr, care va deveni mult mai elastic, cu un fir mai puternic și mai puțin predispus căderii. Un alt efect… cosmetic al consumului de ananas este cel de albire a dinților. Mestecarea câtorva felii de fruct asigură rapid eliminarea petelor și, în plus, previne apariția cariilor și întărește dantura.

Ungeți buzele cu o felie de ananas, apoi lăsați să acționeze timp de cinci minute, pentru o exfoliere de excepție