Main menu

header

de Anda Postolache

La început de toamnă, imunitatea vă este pusă la încercare de răceli, gripe, însoţite deseori de accese de tuse. Natura vă pune la dispoziţie câteva plante din „arsenalul” ei de luptă împotriva acestor boli uşoare. Iată două reţete ce vă scapă sigur de tuse în două-trei zile. Veţi urma, fireşte, una dintre metode.

Decoct de ceapă şi răşină
Se fierb trei cepe potrivite cu foi cu tot, două nuci întregi şi un bob de răşină într-un litru de apă. Se lasă la fiert până când lichidul scade la jumătate. Apoi se ia de pe foc, se strecoară şi se bea de trei ori pe zi câte 200 ml, îndulcindu-se cu o lingură cu miere. După ce aţi consumat decoctul trebuie să vă spălaţi pe dinţi ca să nu rămână răşina.

Zeamă de porumb fiert
Cea de-a doua reţetă pentru o tuse rebelă se prepară astfel. Se ia un ştiulete de porumb (se foloseşte reţeta în orice perioadă a anului), se spală, se pune la fiert într-un litru de apă, se lasă până se colorează apa (e bine să fie cu cocean roşu), se strecoară, se bea călduţ de trei ori pe zi. Se poate îndulci cu miere. Dacă porumbul se lasă la fiert în continuare, boabele lui se pot îndulci cu zahăr şi mânca pe post de desert.