Main menu

header

de Ana Trifan

Alcoolicii pot fi uşor recunoscuţi din pricina feţei buhăite şi a ochilor injectaţi. Vocea lor este răguşită, iar pulsul foarte rapid. Sunt uşor iritabili, suspicioşi şi foarte emotivi. E posibil ca alcoolicii să prezinte simptome ca senzaţia de vomă, delir, insomnii şi judecată ilogică. Alcoolicii pot ajunge la un moment dat şi la ciroză hepatică, atunci când ficatul este distrus din cauza consumului excesiv de alcool. Funcţiile bilei sunt şi ele perturbate, iar alte complicaţii ce pot apărea sunt deranjamentele de stomac, slăbirea inimii şi distrugerea celulelor nervoase.

Cura cu struguri
O dietă strictă pe bază de struguri timp de o lună este un remediu naturist vital împotriva alcoolismului, cura cu struguri fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente de detoxifiere. Strugurii au fost apreciaţi dintotdeauna pentru calităţile lor alimentare, dar şi pentru cele curative. De-a lungul timpului, proprietăţile lor nutritive şi terapeutice au fost bine determinate, descoperindu-se până astăzi formule şi reţete ce pot vindeca multe boli grave şi uneori greu tratabile. Pentru vindecarea de viciul alcoolismului, ce are un efect devastator asupra sănătăţii organismului, se recomandă a se mânca struguri pe trei ori pe zi, la cinci ore diferenţă.

Merele detoxifică ficatul
Merele înlocuiesc şi ele cu succes nevoia de a consuma alcool. Merele mâncate regulat ajută la detoxifierea ficatului şi ajută digestia. Şi curmalele, dacă le puteţi găsi în stare proaspătă, vă pot fi de folos. Stoarceţi două-trei fructe într-un pahar pe jumătate plin cu apă şi puneţi alcoolicul să consume conţinutul de două ori pe zi, timp de o lună. Ţelina este o altă plantă ce ajută la vindecarea alcoolismului. Iată ce trebuie să faceţi: amestecaţi jumătate de pahar cu suc de ţelină cu jumătate de pahar cu apă. Dependentul trebuie să consume zilnic acest amestec timp de o lună.

Apa taie dorinţa de a bea „un păhărel”
E ideal ca pacientul să aibă mai multe mese pe zi, nu doar trei, şi să vă asiguraţi că hrana este bogată în vitamine, minerale şi nutrienţi. Cum hidratarea este foarte importantă în tratarea oricărei dependenţe, dacă bolnavul este pe punctul de a ceda tentaţiei de a bea „un păhărel”, este indicat ca acesta să consume în schimb câteva pahare cu apă, iar nevoia de alcool va dispărea rapid.
În plus, ideal ar fi să nu ocolească sucurile revigorante preparate din fructe proaspete. Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească cerealele integrale, seminţele, nucile, fructele proaspete, legumele (în special varza). Evitaţi acele alimente ce au un conţinut mare de carbohidraţi: făina albă, zahărul, orezul alb şi pastele făinoase. Acestea pot fi înlocuite cu orez brun, zahăr brun, salate şi alte alimente integrale. În plus, alcoolicul trebuie stimulat să facă activităţi în aer liber şi exerciţii fizice în mod regulat. Se va evita fumatul, pentru că acesta stimulează pofta pentru alcool. Mai presus de toate însă, trebuie să vă asiguraţi că persoana bolnavă doreşte să scape de acest viciu. Trataţi-o cu înţelegere şi încurajaţi-o pe perioada acestor tratamente naturiste.

Sfat! Un pahar cu suc de portocale proaspăt şi mâncărurile din soia taie pofta de a cosuma alcool