Main menu

header

Deşi ne-am obişnuit să-l întâlnim mai ales la dinţi, abcesul se poate forma şi în zona ficatului, plămânilor sau al… sânilor. De fapt, abcesul este o colecţie de puroi, ce se localizează sub piele, muşhi sau organe. Deşi vizita la medic este obligatorie, există câteva tratamente „verzi” pe care le putem aplica însă cu succes. 

Gel de aloe, cu efect calmant
     În cazul în care abcesul s-a localizat la dinţi, pacientul trebuie să aplice pe „zona albă”, cea direct afectată, gel din frunze de aloe. Acest gel are un efect calmant imediat.  Alte metode naturiste pentru abcesele dentare sunt:  - aplicaţi pe locul afectat un morcov ras şi acoperiţi zona cu un bandaj. După aceasta aveţi grijă să schimbaţi bandajul de câteva ori pe zi; - pisaţi doi-trei căţei de usturoi. Puneţi-i într-un tifon steril şi ţineţi pansamentul pe abces, între obraz şi gingie.

Cataplasmă cu ridichi
     În cazul în care puroiul s-a acumulat într-un alt loc decât cele menţionate mai sus vă puteţi folosi pentru a grăbi procesul de extracţie a infecţiei de cataplasme cu pătlagină, tinctură de echinaceea, muşeţel etc., după următoarele reţete:
1. Aplicaţi pe abces cataplasme cu frunze de varză, calde şi strivite, frunze de soc fierte în apă şi oţet cu puţină sare.

     Deşi pare destul de ciudat, cataplasmele cu ridichi, rondele de ceapă, mălai, brânză de vaci sau argilă au efecte uimitoare;
2. Pentru un abces pe o unghie, aplicaţi pe zona afectată un pansament înmuiat într-o soluţie de tinctură de echinaceea. Soluţia trebuie preparată din 15 picături de tinctură într-o jumătate de pahar cu apă;
3. Opăriţi câteva frunze de pătlagină. Lăsaţi să se răcească un pic şi apoi legaţi-le peste abces. După ce se sparge abcesul continuaţi să acoperiţi cu frunze opărite de pătlagină, pentru a trage infecţia afară, în totalitate.

Elena Şerban